03.05.2017

Suotuisa suhdanne vahvistuu elintarvikealalla

Elintarviketeollisuuden suhdanteet ovat jatkaneet paranemistaan alkuvuonna, ja tällä hetkellä tilannetta luonnehditaan jo aavistuksen keskimääräistä paremmaksi. Myönteisiltä näyttävät myös tuleva kesä ja alkusyksy: suhdannekuvan ennustetaan kohenevan edelleen.

EK:n toukokuisen Suhdannebarometrin mukaan suhdannenäkymien saldoluku oli elintarviketeollisuudessa +29 (edellisessä mittauksessa tammikuussa +19). Saldoluku saadaan, kun myönteistä kehitystä ennakoivien vastaajien osuudesta vähennetään negatiivista kehitystä kuvanneiden osuus.

Nyt 29 prosenttia suhdannekyselyyn vastanneista yrityksistä odotti nousua seuraavan puolen vuoden aikana. Heikkenemistä ennustavia ei elintarviketeollisuudessa ollut lainkaan.

Yritykset luonnehtivat tilauskantaa vähän yli tavanomaiseksi. Tuotanto kasvoi odotusten mukaisesti tammi–maaliskuussa ja myös lähikuukausille ennustetaan tasaista kasvua. Henkilöstön määrään sen sijaan ei ennakoida lisäystä.

Lue lisää Elintarviketeollisuuden toimialakatsauksesta EK:n Suhdannebarometrissa

kuva: STT

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset muutaman kerran vuodessa.