Uudistuva työelämä: Olvilla reilu meininki syntyy avoimuudesta ja arvostamisesta
Julkaistu:
Julkaistu:
Pomoa on helppo lähestyä. Kynnys ottaa puheeksi vaikeitakin asioita on matala. Virheistä ei tuomita, niistä opitaan. Seistään sanojen takana. Tarvittaessa työpaikalle tullaan vapaaehtoisesti apuun vaikka vapaa-ajalta. Muun muassa näistä tekijöistä rakentuu hyvä yhteispeli iisalmelaisella Olvilla, joka on EK:hon kuuluvan Elintarviketeollisuusliiton jäsenyritys.
Olvin täyttöosastolla Iisalmessa pakataan sesongissa kuudella linjalla 80 hengen voimin juomia erilaisiin pakkausmuotoihin ja eri alustoille. Töitä tehdään kolmessa vuorossa, sesonkien aikana myös viikonloppuisin.
Kysyimme kahdelta olvilaiselta, täyttöosaston päällikkö Jarno Sallasrinteeltä ja työnjohtaja Ville Ahoselta, miten työpaikan arjessa ja henkilöstön johtamisessa syntyy hyvä yhteispeli ja reilu meininki.
Jarno & Ville: Yksiselitteistä vastausta kysymykseen ei varmaankaan ole olemassa, mutta poimimme Olvin täyttöosaston päivittäisestä kanssakäymisestä meille tärkeitä pointteja:
Jarno & Ville: Kun Olville suunniteltiin uutta tuotantolinjaa ja sitä otettiin käyttöön, myös henkilöstön ideoita ja mielipiteitä kuunneltiin. Tämä on hyvä osoitus siitä, että johto luottaa alaisiin ja arvostaa työntekijöiden kokemusta ja ammattitaitoa.
Viime kesänä, kun juomien kysyntä nousi huippulukemiin, pystyimme koko täyttöosastona vastaamaan kovaan kysyntään toimimalla joustavasti tiimissä. Työntekijät vaihtoivat tavallista ripeämpään tahtiin tehtäviä eri työpisteiden välillä ja myös työnjohto osallistui linjojen työtehtäviin.
Olvin johto on aina hyvin tilanteen tasalla ja reagoi muutoksiin nopeasti. Tämä on näkynyt esimerkiksi siinä, miten olemme selviytyneet koronapandemian aikana. Myös ajantasainen ja nopea tiedottaminen toimii yrityksessä hyvin.
Jarno & Ville: Viime kesänä sattui isohko, odottamaton konerikko. Se piti tietenkin saada korjatuksi mahdollisimman nopeasti. Työntekijöitä tuli vapaaehtoisesti töihin jopa vapaa-ajalta ja myös ylitöihin löytyi ennätysmäärä halukkaita. Menetetty tuotanto pystyttiin paikkaamaan ennätysajassa. Tilanteesta selvittiin, kun kaikki puhalsivat yhteen hiileen.
Työyhteisössämme vaikuttaa edelleen hyvä, entisaikojen Olvi-henki. Se on säilynyt siitäkin huolimatta, että esimerkiksi täyttöosaston henkilökunnan määrä on moninkertaistunut vuosien aikana.
Ville Ahonen ja Jarno Sallasrinne työskentelevät Olvin täyttöosastolla Iisalmessa.
Olvi Oyj
Juttu on julkaistu Elintarviketeollisuusliiton yritysesimerkkinä Elinkeinoelämän keskusliiton Uudistuva työelämä -kirjoitussarjassa 7.10.2021.
Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset