Mediatilaisuus pakkaussääntelystä ja kierros mehutehtaalla

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Valion pääkonttori

Euroopan parlamentin täysistunnossa 21.11. äänestetään parlamentin kannasta komission ehdotukseen pakkaus- ja pakkausjätesääntelyn uudistamiseksi. Mitä pakkaussääntelyn uudistus tarkoittaa suomalaisille elintarvikealan yrityksille? Entä nykyisille pakkausten keräys- ja kierrätysjärjestelmille?

Elintarviketeollisuus on merkittävä pakkausten käyttäjä, joten pakkauksia ja pakkausjätettä koskeva lainsäädäntö koskee lähes jokaista elintarvikealan toimijaa. Ehdotetut uudistukset edellyttäisivät suomalaiselta elintarvikealalta satojen miljoonien euron investointeja pakkauslinjastoihin, mutta millaista rumbaa pakkausten uudelleenkäyttövelvoite voisi tarkoittaa kuluttajille tai tavoitteille kestävämmästä tulevaisuudesta?

Medialle suunnatussa infotilaisuudessa käydään läpi Elintarviketeollisuusliiton ja sen jäsenyritysten arvioita uudistuksen vaikutuksista sekä siitä, mitä muutoksia uudistus vaatisi, jotta se huomioisi Suomen kansalliset erityispiirteet ja nykyiset toimivat järjestelmät.

Ohjelma:

  • Pakkauksia ja pakkausjätettä koskevan asetusuudistuksen keskeinen sisältö, vaikutukset suomalaiselle elintarviketeollisuudelle ja ehdotukset muutostarpeista
    Johtaja, vastuullisuus ja kestävä kehitys Satumaija Levón, Elintarviketeollisuusliitto
  • Uudistuksen vaikutukset ja hintalappu elintarvikealan yrityksille – case Valio
    Head of Packaging Development, Juhana Pilkama, Valio Oy
  • Kotimaisen pk-yrityksen haasteet sääntelyviidakossa – case Finn Spring
    Kaupallinen johtaja Jarno Aho, Finn Spring Oy

Mediatilaisuuden jälkeen on mahdollisuus osallistua tehdaskierrokselle (n. klo 10 alkaen) Valion mehutehtaalla ja tutustua juomien pakkaamiseen.

Tapahtuma on tarkoitettu vain median edustajille ja edellyttää ilmoittautumista.

Lisätietoa

Jaa tapahtuma