Julkistamis­tilaisuus: Mistä ja miten osaajia elintarvikealalle? 

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Scandic Simonkenttä (Simonkatu 9, 00100 Helsinki )
Ilmoittaudu tapahtumaan

Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä sijaitsee kaikkialla Suomessa aina Ahvenanmaalta Lappiin. Yritysten koko ja toiminnan lähtökohdat vaihtelevat suuresti. Yritykset kehittävät toimintaansa voimakkaasti, hakevat kasvua ja tekevät suuria investointeja.

Elintarvikeala on työvoimavaltainen ja uusia osaajia tarvitaan jatkuvasti. Osaajapula on tuttu ilmiö myös elintarviketeollisuudessa.

Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on teettänyt selvityksen, jolla haettiin vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin:

  • Miten elintarvikealan koulutus vastaa yritysten tarpeisiin?
  • Millaista osaamista elintarvikeyritykset tarvitsevat tulevaisuudessa?
  • Mitä pitää tehdä nyt, jotta elintarvikealalla on tulevaisuudessa riittävästi osaajia ja oikeanlaista osaamista?

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kuulemaan tuoreeltaan selvityksen tuloksia!

Aika: Torstai 17.8.2023 klo 11.00–14.00
Paikka: Scandic Simonkenttä, Simonkatu 9, 00100 Helsinki

Ohjelma:

Klo 11.00–12.00 Buffetlounas

Klo 12.00 Tervetuloa
Johtaja |Työ ja osaaminen Anne Somer, Elintarviketeollisuusliitto

Klo 12.05–13.00 Elintarvikealan koulutuksen palvelukykyselvityksen tulokset
Tutkijayliopettaja Mika Tammilehto, HAMK Edu

Klo 13.00–13.30 Kommenttipuheenvuorot

ETL:n osaava työvoima -ohjausryhmän puheenjohtaja,
henkilöstön kehittämispäällikkö Anita Koski, Fazer Group Oy

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja,
kansanedustaja Saara-Sofia Sirén, Kokoomus

Klo 13.30 Kysymyksiä ja keskustelua

Klo 14.00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja:
Johtava asiantuntija Maiju Korhonen, Elintarviketeollisuusliitto, puh. 050 359 6766, maiju.korhonen@etl.fi

 

 

 

 

Lisätietoja tapahtumasta

Maiju Korhonen

Johtava asiantuntija