Julkistamistilaisuus: Mistä ja miten osaajia elintarvikealalle?
- Alkaa:
- Päättyy:
- Sijainti:
- Scandic Simonkenttä (Simonkatu 9, 00100 Helsinki )
Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä sijaitsee kaikkialla Suomessa aina Ahvenanmaalta Lappiin. Yritysten koko ja toiminnan lähtökohdat vaihtelevat suuresti. Yritykset kehittävät toimintaansa voimakkaasti, hakevat kasvua ja tekevät suuria investointeja.
Elintarvikeala on työvoimavaltainen ja uusia osaajia tarvitaan jatkuvasti. Osaajapula on tuttu ilmiö myös elintarviketeollisuudessa.
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on teettänyt selvityksen, jolla haettiin vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin:
- Miten elintarvikealan koulutus vastaa yritysten tarpeisiin?
- Millaista osaamista elintarvikeyritykset tarvitsevat tulevaisuudessa?
- Mitä pitää tehdä nyt, jotta elintarvikealalla on tulevaisuudessa riittävästi osaajia ja oikeanlaista osaamista?
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kuulemaan tuoreeltaan selvityksen tuloksia!
Aika: Torstai 17.8.2023 klo 11.00–14.00
Paikka: Scandic Simonkenttä, Simonkatu 9, 00100 Helsinki
Ohjelma:
Klo 11.00–12.00 Buffetlounas
Klo 12.00 Tervetuloa
Johtaja |Työ ja osaaminen Anne Somer, Elintarviketeollisuusliitto
Klo 12.05–13.00 Elintarvikealan koulutuksen palvelukykyselvityksen tulokset
Tutkijayliopettaja Mika Tammilehto, HAMK Edu
Klo 13.00–13.30 Kommenttipuheenvuorot
ETL:n osaava työvoima -ohjausryhmän puheenjohtaja,
henkilöstön kehittämispäällikkö Anita Koski, Fazer Group Oy
Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja,
kansanedustaja Saara-Sofia Sirén, Kokoomus
Klo 13.30 Kysymyksiä ja keskustelua
Klo 14.00 Tilaisuus päättyy
Lisätietoja:
Johtava asiantuntija Maiju Korhonen, Elintarviketeollisuusliitto, puh. 050 359 6766, maiju.korhonen@etl.fi