Töissä elintarvikealalla

Elintarviketeollisuus on tulevaisuuden työpaikka, sillä ruokaa tarvitaan aina. Suomessa toimivat noin 2 000 elintarviketeollisuuden yritystä tarjoavat työpaikan jopa 40 000 osaajalle.

Elintarvikealalla työtehtäviä on laidasta laitaan, ja yritykset rekrytoivat osaajia eri koulutusasteilta ja -taustoista. Merkityksellistä työtä etsivälle elintarvikeala on mainio valinta, sillä elintarvikeyrityksissä vastuullisuus on sisäänrakennettu osa arkea.

Alan osaajat ovat trendien aallonharjalla, sillä ruoka ja sen tuotanto kehittyvät jatkuvasti. Elintarvikeyritykset innovoivat, uudistuvat ja tekevät tutkimusta parempien tuotteiden ja kestävämmän huomisen eteen. Elintarvikeala antaa mahdollisuuden tehdä merkityksellistä työtä, joka turvaa Suomen huoltovarmuutta ja vastaa yhteiskunnallisiin kestävyyshaasteisiin.

Elin­tar­vi­kea­lan osaa­jat esit­täy­ty­vät

Kasvisruokamestari, tuotekehittäjä, verkkokarkkikauppias… Elintarvikealalla on työtehtäviä moneen lähtöön. Videolla pääset kurkkaamaan elintarvikealan osaajien arkeen ja kuulemaan, miten eri polkuja pitkin voi päätyä elintarvikeyrityksiin töihin. Videon juontaa TikTokista tuttu Jasmin Ngo.

Avaa video koko ruudun näkymään YouTubessa.

Mi­kä elin­tar­vi­kea­lan osaa­ja si­nus­ta voi­si tul­la? Tes­taa!

Jos käytät sivua mobiililaitteella, avaa testi tästä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen https://survey.zef.fi/dvx0967b/index.html

 

Vastuullinen valinta

Energiatehokkuus, kiertotalous, hävikin pienentäminen, kierrätettävät ja turvalliset pakkaukset, luonnon monimuotoisuuden ylläpitäminen, toimitusketjun vastuullisuus... Elintarvikealan yritykset kehittävät omaa vastuullisuuttaan ja tekevät työtä kestävän ruoantuotannon eteen monin tavoin.

Lue lisää

Koulutuspolut elintarvikealalle

Elintarvikeyritykseen voi työllistyä joko alan koulutuksella tai opiskelemalla yritysmaailmassa ja teollisuudessa yleisesti tarvittavia taitoja. Alalle voi kouluttautua ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Myös oppisopimuskoulutus on mahdollista.

Lue lisää