Tietoa Maistuvasta päivästä

Millaista on työskennellä elintarvikeyrityksessä? Millaisia osaajia ruoka-ala tulevaisuudessa tarvitsee? Kenelle ruoka-alan työt sopivat? Vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin selviävät Maistuvassa päivässä elintarvikealan yrityksessä.

Maistuva Päivä on 7.–8.-luokkalaisille suunnattu teemaviikko, jonka aikana koululaisryhmillä on mahdollisuus vierailla elintarvikeyrityksessä tutustumassa elintarvikealaan ja alan tarjoamiin työmahdollisuuksiin.

Yritysvierailukohteina on elintarvikkeita valmistavia yrityksiä eri puolilla Suomea. Kohteet vaihtelevat vuosittain sen mukaan, miten yritykset pystyvät järjestämään vierailuja.

Maistuva päivä 2024 -teemaviikko järjestetään 13.–24.5.

Kouluryhmien haku vierailukohteisiin on auki 1.3.–28.3.2024. Hakuajan päätyttyä yritykset valitsevat ryhmät vierailuille. Yritykset ilmoittavat valinnoista kouluille ja sopivat koulun yhteyshenkilön kanssa tarkemmin aikataulusta ja muista käytännön järjestelyistä.

Valitettavasti kiinnostuneita vierailijoita on vuosittain enemmän kuin yritykset pystyvät vastaanottamaan, joten kaikkia toiveita ei pystytä toteuttamaan.

Maistuvan päivän yritysvierailulla:

  • Kuullaan yrityksen toiminnasta, elintarvikealasta sekä siitä, millaisia töitä elintarvikeyrityksissä tehdään.
  • Mahdollisuuksien mukaan  tutustaan elintarvikkeiden valmistukseen. Aina se ei tiukkojen hygieniavaatimusten vuoksi ole mahdollista.
  • Jutellaan, visaillaan, maistellaan uutuuksia ja opitaan uutta.

Vierailut kestävät noin 2–3 tuntia. Yritysvierailu on aina järjestävän yrityksen näköinen ja makuinen – yritykset räätälöivät itse sisällön.

Tarvittaessa koululaisryhmille järjestetään kuljetus vierailukohteeseen. Elintarviketeollisuusliitto avustaa ryhmien kuljetuskustannuksissa, jos vierailukohde sijaitsee 50 kilometrin säteellä koulusta. Erityistapauksissa ETL ja vierailukohde voivat avustaa yli 50km mutta alle 100km matkoissa.

Kuva: Helsingin Mylly

Katso digioppitunti ruokahävikistä

ETL:n jäsenyritys Paulig on rakentanut digioppitunnin ruokahävikistä hyödynnettäväksi kotitalouden opetuksessa. Opetusvideolla vaikuttaja Pinja ”Pinkku Pinsku” Saraksenaho herättelee nuoria miettimään ruokahävikkiä.

Tutustu materiaaleihin Pauligin sivuilla

Lisätietoa

Maiju Korhonen

Johtava asiantuntija