Tietoa Maistuvasta päivästä

Millaista on työskennellä elintarvikeyrityksessä? Millaisia osaajia ruoka-ala tulevaisuudessa tarvitsee? Kenelle ruoka-alan työt sopivat?

Maistuva Päivä on 7.–8.-luokkalaisille suunnattu teemaviikko, jonka aikana koululaisryhmillä on mahdollisuus vierailla elintarvikeyrityksessä tutustumassa elintarvikealaan ja alan tarjoamiin työmahdollisuuksiin.

Yritysvierailukohteita on eri puolilla Suomea. Kohteet vaihtelevat vuosittain sen mukaan, miten yritykset pystyvät järjestämään vierailuja.

Teemaviikko järjestetään vuosittain toukokuussa, ja koulujen haku yritysvierailukohteisiin on käynnissä alkutalvesta. Tietoa hausta teemaviikon vierailuille löytyy tältä sivustolta hakujen auettua.

Maistuvan päivän yritysvierailulla:

  • Kuullaan yrityksen toiminnasta, elintarvikealasta sekä siitä, millaisia töitä elintarvikeyrityksissä tehdään.
  • Mahdollisuuksien mukaan  tutustaan elintarvikkeiden valmistukseen. Aina se ei tiukkojen hygieniavaatimusten vuoksi ole mahdollista.
  • Jutellaan, visaillaan, maistellaan uutuuksia ja opitaan uutta.

Vierailut kestävät noin 2–3 tuntia. Yritysvierailu on aina järjestävän yrityksen näköinen ja makuinen – yritykset räätälöivät itse sisällön. Tarvittaessa koululaisryhmille järjestetään kuljetus vierailukohteeseen.

Kuva: Helsingin Mylly

Katso digioppitunti ruokahävikistä

ETL:n jäsenyritys Paulig on rakentanut digioppitunnin ruokahävikistä hyödynnettäväksi kotitalouden opetuksessa. Opetusvideolla vaikuttaja Pinja ”Pinkku Pinsku” Saraksenaho herättelee nuoria miettimään ruokahävikkiä.

Tutustu materiaaleihin Pauligin sivuilla

Lisätietoa

Maiju Korhonen

Johtava asiantuntija