Rajamäen pohjavesialue on yksi Suomen Salpausselkien tärkeimmistä pohjavesialueista. Altian tältä alueelta omistaman, yli 1 100 hehtaarin kokoisen alueen ja erityisesti sen alapuolella olevan pohjaveden suojelu on tärkeässä osassa Altian tuotteiden korkean laadun varmistamisessa. Jatkuvan veden pinnantasojen ja laadun tarkkailun ohella aluetta varjellaan toiminnalta, josta epäpuhtauksia voisi joutua veteen ja alueella kulkevien ajoneuvojen kanssa noudatetaan suurta huolellisuutta. Tehtaan toimintaa kehitetään koko ajan ympäristöystävällisemmäksi.

Apetit huomioi vesistöt viljelyssä ja tuotekehityksessä. Kaikki Apetitin sopimusviljelijät noudattavat Vastuuviljely-menetelmää, jolla pyritään vähentämään viljelystä maaperään ja vesistöihin valuva ravinnekuorma.
Apetit on myös kehittänyt kotimaisten järvikalojen hoitokalastukseen perustuvan Järvikala-tuoteperheen. Hoitokalastuksella vähennetään järvien rehevöitymistä, pidetään yllä järvien tervettä kalakantaa. Tuoteperheen myötä myös hoitokalastettu kalansaalis saadaan herkulliseen hyötykäyttöön.

Korkealaatuisten tuotteiden valmistus vaatii puhdasta ja korkealaatuista vettä. Saarioinen toteuttaa toimenpiteitä vähentääkseen vedenkulutusta ja vedenkäytöstä johtuvia ympäristövaikutuksia. Vuonna 2019 yrityksen kokonaisvedenkulutus väheni 9 %.

Vesi on juomanvalmistuksessa avainasemassa. Sinebrychoffin käyttämä vesi on Päijänteestä. Tehokas vedenkäyttö on panimolle olennainen tapa säästää luontoa. Sinebrychoff valmistaa yhden valmiin olutlitran vain 2,3 litralla vettä. Siinä on mukana kaikki käyttövesi – niin tuotantovesi ja laitteistojen ja uudelleentäytettävien pullojen puhdistusvedet kuin henkilöstön kahvivedetkin. Vielä 50-luvun lopulla vettä kului 30 litraa jokaista juomalitraa kohden.

Takaisin ylös