Apetit on liittynyt elintarvikealan materiaalitehokkuussitoumukseen. Materiaalitehokkuutta kehittämällä Apetit pyrkii parantamaan tuotantonsa tehokkuutta ja tunnistamaan entistä paremmin ne tuotannon vaiheet, joissa voidaan ehkäistä raaka-aine- ja materiaalihävikkiä, säästää luonnonvaroja ja tehostaa prosesseja edelleen.
Apetit nostaa esiin myös kuluttajaviestinnässään hävikin pienentämistä ja tarjoaa kotitalouksien hävikin pienentämiseen soveltuvia reseptejä.

Atrian naudan ja possun jauhelihat pakataan uuteen jauhelihapakkaukseen. Uusi jauhelihapakkaus sisältää 50 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteiset kovat pakkaukset. Vuositasolla siirtymä vähentää muovijätteen määrää 250 000 kg. Uusi pakkaus säästää muovia ja parantaa tuotteen säilyvyyttä. Tällä on monia positiivisia vaikutuksia ympäristölle, kuten pienentynyt hiilijalanjälki ja ruokahävikin vähentäminen. Kokonaisuudessaan pakkauksen hiilijalanjälki on 30 prosenttia pienempi kuin vanhassa rasiapakkauksessa.

Hyvää ei heitetä hukkaan. Hävikin ehkäiseminen alkaa huolellisesta suunnittelusta. Jos tuotteita kuitenkin jää myymättä, lahjoitamme ne hyväntekeväisyyteen - kuten Yhteiselle pöydälle. Arla on ollut Yhteisen pöydän lahjoittajakumppani toiminnan alusta eli vuodesta 2015 saakka.

Takaisin ylös