Työelämä

Elintarviketeollisuus tarjoaa maistuvia töitä

Ruokien, herkkujen ja janonsammuttajien tekemiseen tarvitaan monenlaisia osaajia. Koska ruokaa syödään joka päivä, elintarviketeollisuus on moniin muihin aloihin verrattuna vakaa työllistäjä. Suomessa on noin 2 000 elintarviketeollisuuden toimipaikkaa, joissa valmistetaan ruokia, juomia, leivonnaisia ja makeisia. Niissä työskentelee noin 40 000 henkilöä erilaisissa ja haastavissa työtehtävissä.

Suomen elintarviketeollisuus on pienyritysvaltainen. Alan yrityksistä noin 60 prosenttia työllistää 1-5 henkeä. Vakituisten työpaikkojen lisäksi monet elintarviketeollisuuden yritykset työllistävät merkittävän määrän ihmisiä eri sesonkien aikana.

Monipuolisia tehtäviä isoissa ja pienissä yrityksissä

Elintarviketeollisudessa tarvitaan monipuolista ammattiosaamista ja erilaisia osaajia. Ala työllistää kädentaitojen osaajia, tekniikan taitajia sekä monia muita asiantuntijoita.

Isoissa yrityksissä ruokia ja juomia valmistetaan kookkaissa astioissa ja uuneissa, ja pakkaaminen hoidetaan nopeiden koneiden avulla. Työntekijöiden osaamista tarvitaan, jotta automatisoitu tuotanto sujuu ja yrityksen kehittämät tuotteet saadaan maistuvina ruokapöytiin. Pienimmissä yrityksissä työskentelee usein vain muutama henkilö ja tehtävänkuva voi vaihdella paljonkin. Yrityksen koosta riippumatta tuotannon lisäksi osaajia tarvitaan esimerkiksi johdossa, talous- ja tietohallinnossa sekä myynnissä ja markkinoinnissa.

Tutustu elintarviketeollisuuden koulutus- ja työmahdollisuuksiin tarkemmin Maistuva päivä -sivulla.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää