Maistuva päivä

Maistuva päivä tekee elintarvikealaa tutuksi nuorille

Maistuva päivä on Elintarviketeollisuusliiton ja jäsenyritysten yhdessä järjestämä tempaus, jolla tarjotaan yläkoululaisille ja lukiolaisille mahdollisuus päästä tutustumaan elintarvikeyrityksiin. Tavoitteena on näyttää nuorille, miten monipuolisia uravaihtoehtoja ala tarjoaa.

Ensi vuonna jo perinteeksi muodostunut vierailupäivä laajenee teemaviikoksi. Yritykset ja koulut voivat sopia tutustumiskäynnin parhaiten sopivaan ajankohtaan viikon aikana. Teemaviikko järjestetään 21.1.–25.1.2019.

Alalle tarvitaan monenlaisia osaajia, myös tulevaisuudessa

Elintarviketeollisuus on hyvä tulevaisuuden työpaikka, koska ruokaa tarvitaan aina. Työtehtävien kirjo on monipuolinen. Yrityksissä tarvitaan esimerkiksi tuotannon työntekijöitä, laatuasiantuntijoita, prosessi-insinöörejä, digitalisaation asiantuntijoita sekä viennin, markkinoinnin ja myynnin osaajia. Suomessa toimivat noin 1 700 elintarviketeollisuuden yritystä antavat työpaikan kaikkiaan 38 000 henkilölle.

Maistuvassa päivässä nuoret kuulevat alan ammateista tekijöiltä itseltään. Joissain kohteissa ryhmät pääsevät tuotantoon näkemään, miten tutut tuotteet valmistetaan. Ohjelmassa voi olla myös esimerkiksi tutustumista tuotekehityksen saloihin tai koemaistelua.

Kouluille tietoa vierailuista joulukuun aikana

Koulujen haku Maistuvaan päivään on päättynyt 28.11.2018 ja hakemukset on lähetetty yrityksiin. Yritykset valitsevat hakemuksien joukosta vierailulle kutsuttavat ryhmät. Valinnassa etusijan saavat 9.-luokkalaiset, huolellisesti laaditut ennakkokysymykset sekä kohtuullisen matkan päässä vierailukohteesta sijaitsevat koulut. Valinnoista ilmoitetaan kouluille joulukuun puoliväliin mennessä.

Vierailun tarkempi ajankohta sovitaan suoraan yrityksen kanssa, ellei yritys ole ilmoittanut ajankohtaa jo ennakkoon. Vierailut kestävät yrityksestä riippuen 2–3 tuntia ja ne järjestetään koulupäivän aikana. Ryhmille voidaan tarvittaessa järjestää linja-autokuljetus. Tapahtuma on kouluille maksuton.

Nuoria tutustumassa Atrian logistiikkaan tammikuussa 2017.

Lisätietoa Maistuvasta päivästä antaa Liisa Tikkanen, katso yhteystiedot täältä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Maistuva ammatti

Ruokien, herkkujen ja janonsammuttajien valmistamiseen tarvitaan monenlaisia osaajia joka päivä. Maistuvia töitä löytyy tuhansista ruoka-alan yrityksistä ympäri Suomen. Katso lisää: www.maistuvaammatti.fi