Tiedote

ETL:n puheenjohtaja Jari Latvanen: Kaikki ratkaisut alkutuotannon ahdinkoon on etsittävä

Julkaistu:

Elintarviketeollisuusliiton puheenjohtaja Jari Latvasen mukaan kuivuudesta johtuvan alkutuotannon vaikean tilanteen ratkaisemiseksi tarvitaan yhteisiä ponnisteluja.

– Koko ruokaketjun on nyt tehtävä yhteistyötä ja selvitettävä kaikki mahdolliset ratkaisut tilanteen parantamiseksi. Kotimainen elintarviketeollisuus on vahvasti riippuvainen suomalaisesta alkutuotannosta. On selvää, että alkutuotannon lyhyen ja pitkän aikavälin ahdinko vaatii toimenpiteitä, Latvanen painottaa.

Elintarviketeollisuuden käyttämistä raaka-aineista 82 prosenttia tulee Suomesta. Suomalaiskuluttaja valitsee ostoskoriinsa mielellään suomalaista ruokaa.

– Omalla monipuolisella ruoantuotannollamme pystymme vastaamaan kuluttajien odotuksiin laadukkaasta, turvallisesta ja lähellä tuotetusta ruoasta, jota on saatavilla myös poikkeustilanteissa. Se edellyttää, että kaikilla ruokaketjun toimijoilla on mahdollisuudet toimia kannattavasti, Latvanen toteaa.

– Parhaillaan käydään neuvotteluja satovahinkojen korvaamiseksi maataloustuottajille valtion budjetista. ETL on aktiivisesti mukana tässä keskustelussa.

Kotimainen ruoantuotanto on vahva tukijalka Suomen taloudelle ja työllisyydelle. Elintarviketeollisuus työllistää suoraan 38 000 osaajaa ja on alana merkittävä veronmaksaja. Koko ruokaketju alkutuotannosta teollisuuden ja kaupan kautta ravitsemispalveluihin antaa työpaikan suoraan tai välillisesti jopa 340 000 ihmiselle.

– Ruokaketjulla on yhteiskunnassa suuri merkitys. Käytetään sitä voimaa yhteistyössä koko alan parhaaksi, Latvanen kehottaa.

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset