Maistuva päivä

Maistuva päivä tekee elintarvikealaa tutuksi nuorille

Maistuva päivä on Elintarviketeollisuusliiton ja jäsenyritysten yhdessä järjestämä tempaus, jolla tarjotaan yläkoululaisille ja lukiolaisille mahdollisuus päästä tutustumaan elintarvikeyrityksiin. Tavoitteena on näyttää nuorille, miten monipuolisia uravaihtoehtoja ala tarjoaa.

Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna teemaviikkona 21.1.–25.1.2019. Kiitos mukana olleille yrityksille ja kouluille!

Alalle tarvitaan monenlaisia osaajia, myös tulevaisuudessa

Elintarviketeollisuus on hyvä tulevaisuuden työpaikka, koska ruokaa tarvitaan aina. Työtehtävien kirjo on monipuolinen. Yrityksissä tarvitaan esimerkiksi tuotannon työntekijöitä, laatuasiantuntijoita, prosessi-insinöörejä, digitalisaation asiantuntijoita sekä viennin, markkinoinnin ja myynnin osaajia. Suomessa toimivat noin 1 700 elintarviketeollisuuden yritystä antavat työpaikan kaikkiaan 38 000 henkilölle.

Maistuvassa päivässä nuoret kuulevat alan ammateista tekijöiltä itseltään. Joissain kohteissa ryhmät pääsevät tuotantoon näkemään, miten tutut tuotteet valmistetaan. Ohjelmassa voi olla myös esimerkiksi tutustumista tuotekehityksen saloihin tai koemaistelua.

Vuoden 2020 teemaviikon ajakohta päivitetään tälle sivulle syksyn 2019 aikana.

Nuoria tutustumassa Atrian logistiikkaan tammikuussa 2017.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Maistuva ammatti

Ruokien, herkkujen ja janonsammuttajien valmistamiseen tarvitaan monenlaisia osaajia joka päivä. Maistuvia töitä löytyy tuhansista ruoka-alan yrityksistä ympäri Suomen. Katso lisää: www.maistuvaammatti.fi