Maistuva päivä

Maistuva Päivä esittelee elintarvikealan yrityksiä ja työmahdollisuuksia livevierailuin 15.–26.5.2023

Vuosina 2021 ja 2022 virtuaalisesti järjestetty Maistuva Päivä -teemaviikko palaa tänä vuonna esittelemään elintarvikealan työmahdollisuuksia livevierailuin. Aiemmasta poiketen tapahtuma siirtyy alkutalvesta toukokuun loppuun. Tarkemmat tiedot mukana olevista yrityksistä julkaistaan helmikuun lopussa tällä sivulla.

Koululaisryhmien ilmoittautuminen Maistuvaan Päivän yritysvierailuihin on 1.-24.3.

Alalle tarvitaan monenlaisia osaajia ja töitä riittää

Elintarviketeollisuus on hyvä tulevaisuuden työpaikka, sillä ruokaa tarvitaan aina. Suomessa toimivat noin 1 800 elintarviketeollisuuden yritystä tarjoavat työpaikan jopa 40 000 osaajalle. Työtehtäviä on laidasta laitaan, ja yritykset rekrytoivat osaajia eri koulutusasteilta ja -taustoista.

Nappivalinta merkityksellistä ja trendikästä alaa etsivälle

Työn merkityksellisyyttä etsivälle elintarvikela on mainio valinta, sillä elintarvikeyrityksissä vastuullisuus on sisäänrakennettu osa arkea. Alan osaajat ovat myös aina trendien aallonharjalla, sillä ruoka ja sen tuotanto kehittyvät jatkuvasti. Yrityksissä luodaan innovaatioita ja tehdään paljon tutkimusta parempien tuotteiden ja paremman maailman puolesta.

Maistuva Päivä -materiaalit

Alla löydät materiaaleja, joiden avulla pääset tutustumaan elintarvikeyritysten työtehtäviin ja osaajien arkeen. 

Vinkit opinto-ohjaajalle ja opettajalle materiaalien käyttöön tästä tiedostosta. 

Mikä elintarvikealan osaaja sinusta voisi tulla? Testaa!

Jos käytät sivua mobiililaitteella, avaa testi tästä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen.

Elintarvikealan osaajat esittäytyvät videolla

Kasvisruokamestari, tuotekehittäjä, verkkokarkkikauppias... Elintarvikealalla on työtehtäviä moneen lähtöön. Videolla pääset kurkkaamaan elintarvikealan osaajien arkeen ja kuulemaan, miten eri polkuja pitkin voi päätyä elintarvikeyrityksiin töihin. Videon juontaa TikTokista tunnettu Jasmin Ngo. 

Avaa video koko ruudun näkymään YouTubessa. 

Tutustu osaajiin videolla? Klikkaa linkeistä:

Tietoa elintarviketeollisuudesta

Koulutus alalle

Elintarvikealan töihin ei ole vain yhtä reittiä. Elintarvikeyritykseen voit päästä joko alan koulutuksella tai opiskelemalla yritysmaailmassa ja teollisuudessa yleisesti tarvittavia taitoja, kuten esimerkiksi kauppatieteitä, tekniikkaa, viestintää tai logistiikkaa. Mahdollisuuksia on lähes loputtomasti!

Elintarvikealalle voi kouluttautua ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Myös oppisopimuskoulutuksessa opiskelu on mahdollista.

Lisätietoja

  • Lisätietoja Maistuvasta Päivästä saat Maiju Korhoselta maiju.korhonen@etl.fi

Katso digioppitunti ruokahävikistä

  • ETL:n jäsenyritys Paulig on rakentanut digioppitunnin ruokahävikistä kotitalouden opetuksessa hyödynnettäväksi. Opetusvideolla vaikuttaja Pinja ”Pinkku Pinsku” Saraksenaho herättelee nuoria miettimään ruokahävikkiä. Tutustu materiaaleihin Pauligin sivuilla.