Maistuva päivä

Maistuva Päivä esittelee elintarvikealan yrityksiä ja työmahdollisuuksia

Maistuva Päivä -teemaviikko järjestettiin tänä vuonna yritysvierailuina 15.5.-26.5.2023. Mukana oli 20 vierailukohdetta ja teemaviikona aikana kymmenet koululaisryhmä pääsivät tutustumaan alan yrityksiin ja työtehtäviin.

Vierailukohteina olivat Arla Oy (Sipoo), Atria Oyj (Seinäjoki), Elonen Oy (Jämsä), Fazer Oy (Vantaa), HKScan Finland Oy (Vantaa), Juustoportti Oy (Jalasjärvi), Lantmännen Unibake Finland (Vantaa), Meira Oy (Helsinki), Oy Halva Ab (Vantaa), Oy Hartwall Ab (Lahti), Oy Linseed Protein Finland Ltd (Kauhajoki), Saarioinen Oy (Huittinen), Suomen Sokeri Oy (Kirkkonummi), Vaasan Oy (Kuusankoski ja Vantaa), Valio Oy (Helsinki, Lapinlahti, Seinäjoki, Suonenjoki, Turenki).

Kiitos kaikille mukana olleille kouluryhmille ja yrityksille!


Alal­le tar­vi­taan mo­nen­lai­sia osaa­jia ja töi­tä riit­tää 

Elintarviketeollisuus on hyvä tulevaisuuden työpaikka, sillä ruokaa tarvitaan aina. Suomessa toimivat noin 2 000 elintarviketeollisuuden yritystä tarjoavat työpaikan jopa 40 000 osaajalle. Työtehtäviä on laidasta laitaan, ja yritykset rekrytoivat osaajia eri koulutusasteilta ja -taustoista. Merkityksellistä työtä etsivälle elintarvikela on mainio valinta, sillä elintarvikeyrityksissä vastuullisuus on sisäänrakennettu osa arkea. Alan osaajat ovat trendien aallonharjalla, sillä ruoka ja sen tuotanto kehittyvät jatkuvasti. Yrityksissä luodaan innovaatioita ja tehdään tutkimusta parempien tuotteiden ja paremman maailman puolesta.

Maistuva Päivä -materiaalit

Alla löydät materiaaleja, joiden avulla pääset tutustumaan elintarvikeyritysten työtehtäviin ja osaajien arkeen. 

Vinkit opinto-ohjaajalle ja opettajalle materiaalien käyttöön tästä tiedostosta. 

Mikä elintarvikealan osaaja sinusta voisi tulla? Testaa!

Jos käytät sivua mobiililaitteella, avaa testi tästä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen.

Elintarvikealan osaajat esittäytyvät videolla

Kasvisruokamestari, tuotekehittäjä, verkkokarkkikauppias... Elintarvikealalla on työtehtäviä moneen lähtöön. Videolla pääset kurkkaamaan elintarvikealan osaajien arkeen ja kuulemaan, miten eri polkuja pitkin voi päätyä elintarvikeyrityksiin töihin. Videon juontaa TikTokista tunnettu Jasmin Ngo. 

Avaa video koko ruudun näkymään YouTubessa. 

Tutustu osaajiin videolla? Klikkaa linkeistä:

Tietoa elintarviketeollisuudesta

Koulutus alalle

Elintarvikealan töihin ei ole vain yhtä reittiä. Elintarvikeyritykseen voi työllistyä joko alan koulutuksella tai opiskelemalla yritysmaailmassa ja teollisuudessa yleisesti tarvittavia taitoja, kuten esimerkiksi kauppatieteitä, tekniikkaa, viestintää tai logistiikkaa. Mahdollisuuksia on lähes loputtomasti!

Elintarvikealalle voi kouluttautua ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Myös oppisopimuskoulutuksessa opiskelu on mahdollista.

Lisätietoja

  • Lisätietoja Maistuvasta Päivästä saat Maiju Korhoselta maiju.korhonen@etl.fi

Katso digioppitunti ruokahävikistä

  • ETL:n jäsenyritys Paulig on rakentanut digioppitunnin ruokahävikistä kotitalouden opetuksessa hyödynnettäväksi. Opetusvideolla vaikuttaja Pinja ”Pinkku Pinsku” Saraksenaho herättelee nuoria miettimään ruokahävikkiä. Tutustu materiaaleihin Pauligin sivuilla.