Maistuva päivä

Tutustu monipuoliseen elintarvikealaan!

Aiemmin yritysvierailuina järjestetty Maistuva päivä muuntautui alaa esitteleväksi ohjelmapaketiksi. Löydät tältä sivulta opetuskäyttöön tarkoitettuja esittelymateriaaleja sekä tietoa alan työ- ja koulutusmahdollisuuksista.

Alalle kaivataan monenlaisia osaajia ja töitä riittää

Elintarviketeollisuus on hyvä tulevaisuuden työpaikka, sillä ruokaa tarvitaan aina. Suomessa toimivat noin 1 800 elintarviketeollisuuden yritystä tarjoavat työpaikan jopa 38 000 osaajalle. Työtehtäviä on laidasta laitaan, ja yritykset rekrytoivat osaajia eri koulutusasteilta ja -taustoista.

Nappivalinta merkityksellistä ja trendikästä alaa etsivälle

Työn merkityksellisyyttä etsivälle elintarvikela on mainio valinta, sillä elintarvikeyrityksissä vastuullisuus on sisäänrakennettu osa arkea. Alan osaajat ovat myös aina trendien aallonharjalla, sillä ruoka ja sen tuotanto kehittyvät jatkuvasti. Yrityksissä luodaan innovaatioita ja tehdään paljon tutkimusta parempien tuotteiden ja paremman maailman puolesta. 

 

Maistuva päivä 2022 -materiaalit

Tervetuloa virtuaaliselle tutustumiskierrokselle maistuvien työtehtävien pariin! Alla löydät materiaaleja, joiden avulla pääset tutustumaan elintarvikeyritysten ja niiden osaajien arkeen. Mukana Maistuvassa päivässä: Apetit, Atria, Fazer, HKScan, Paulig, Sinebrychoff, Suomen Nestlé, Vaasan ja Valio.

Vinkit opinto-ohjaajalle ja opettajalle materiaalien käyttöön tästä tiedostosta. 

Mikä elintarvikealan osaaja sinusta voisi tulla? Testaa!

Jos käytät sivua mobiililaitteella, avaa testi tästä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen.

Elintarvikealan osaajat esittäytyvät videolla

Kasvisruokamestari, tuotekehittäjä, verkkokarkkikauppias... Elintarvikealalla on työtehtäviä moneen lähtöön. Videolla pääset kurkkaamaan elintarvikealan osaajien arkeen ja kuulemaan, miten eri polkuja pitkin voi päätyä elintarvikeyrityksiin töihin. Videon juontaa TikTok-videoistaan tunnettu Jasmin Ngo. 

Avaa video koko ruudun näkymään YouTubessa. 

Haluatko tutustua yksittäiseen osaajaan videolla? Klikkaa linkeistä:

Katso elintarviketeollisuuden esittelymateriaalit

Koulutus alalle

Elintarvikealan töihin ei ole vain yhtä reittiä. Elintarvikeyritykseen voit päästä joko alan koulutuksella tai opiskelemalla yritysmaailmassa ja teollisuudessa yleisesti tarvittavia taitoja, kuten esimerkiksi kauppatieteitä, tekniikkaa, viestintää tai logistiikkaa. Mahdollisuuksia on lähes loputtomasti!

Elintarvikealalle voi kouluttautua ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Myös oppisopimuskoulutuksessa opiskelu on mahdollista.

Lisätietoja

  • Esittikö luokkasi vaikean kysymyksen elintarviketeollisuudesta tai haluatko lisätietoja Maistuvasta päivästä?
  • Ota yhteyttä ETL:n viestinnän asiantuntija Sofia Dahlskogiin, sofia.dahlskog@etl.fi.

Katso digioppitunti ruokahävikistä

  • ETL:n jäsenyritys Paulig on rakentanut digioppitunnin ruokahävikistä kotitalouden opetuksessa hyödynnettäväksi. Opetusvideolla vaikuttaja Pinja ”Pinkku Pinsku” Saraksenaho herättelee nuoria miettimään ruokahävikkiä. Tutustu materiaaleihin Pauligin sivuilla.