Saarioisten Sahalahden tehtaalla työskentelevä elintarviketyöntekijä Jonna Nieminen on palkittu vuoden oppisopimusopiskelijana. Tunnustukseen siivittivät hänen intonsa opiskeluun, erinomainen motivaatio sekä työnantajan tarjoama tuki koko opintojen ajan.
Tunnustus jaettiin Suomen oppisopimusosaajat ry:n vuosittain järjestämässä kilpailussa, jonka voittajat palkitaan kuudessa eri kategoriassa. Kilpailu on osa jokasyksyistä Oppisopimusviikkoa, ja sen tavoitteena on tuoda näkyväksi oppisopimuksen tarjoamat mahdollisuudet opiskelijoille ja työpaikoille.
Tunnustukset jaettiin syysseminaarissa Kuopiossa 12.11.2025.
Työn ohessa oppien
Vuoden oppisopimusopiskelijan tittelillä palkittu Jonna Nieminen suoritti elintarvikealan perustutkinnon kokonaan oppisopimuksella työskentelyn ohessa. Palkinnonsaajaksi häntä esitti Tampereen ammattiopisto Tredu, jossa hän suoritti tutkinnon.
Elintarvikealalle tyypillisesti myös Nieminen on alanvaihtaja. Hänellä on aiempi sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, ja tie Saarioisille aukesi kesätöiden kautta.
– Rakastan opiskelua ja olin itse aloitteellinen tutkinnon suhteen. Työnantajani tuki asiassa erittäin hyvin, minulla oli erinomainen työpaikkaohjaaja ja loistava opettaja Tredussa. Kaikki auttoivat prosessin eri vaiheissa ja tukivat eteenpäin, Nieminen kertoo.
Yhteistyötä, oppimisen iloa ja ylpeyttä opinnoista
Raati kiitteli perusteluissaan Niemisen tarinaa esimerkilliseksi:
”Jonnan tarina on erinomainen esimerkki siitä, miten yhteistyö, ohjaus ja aito työssä oppiminen inspiroivat. Työpaikalla oppimisen merkitys ja työpaikkaohjaajan tärkeä rooli välittyvät aidosti tarinassa. Jonnan ylpeys opinnoistaan, aito työympäristö ja oppimisen ilo ovat vahvaa näyttöä siitä, miten oppisopimus tukee yksilöllistä kasvua ja ammatillista kehittymistä.”
Jonna Nieminen näkee elintarvikealan suurena ja kehittyvänä alana, jossa hän haluaa jatkaa uraansa. Tutkinto auttoi ymmärtämään kokonaisuutta entistä paremmin – miksi asioita tehdään niin kuin tehdään, miten tekniikka taustalla toimii ja miten omaa työtä voi kehittää osana laajempaa kokonaisuutta.

Elintarviketeollisuusliitto onnittelee Jonnaa, Saarioista ja Tredua!
Lisätietoa kilpailusta ja kaikista palkituista
Teksti & kuvat: Maiju Korhonen
Ajankohtaiset aiheet tarjottimella
Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset