Blogi

Turvallista ja turvattua ruokaa

Kirjoittanut: Terhi Virtanen

Julkaistu:

Maailman elintarviketurvallisuuspäivää vietetään kesäkuun seitsemäntenä. Tänä vuonna tärkeästä ja monitahoisesta asiasta muistutetaan teemapäivän keinoin jo kolmatta kertaa.

Päivän tarkoituksena on muistuttaa elintarviketurvallisuudesta ja osoittaa, miten sairauksia ja sairastumisia estetään elintarviketurvallisuuden avulla. Maailmanlaajuisesti vuosittain joka kymmenes ihminen sairastuu heikkolaatuisen ruuan seurauksena. Erityisessä vaarassa ovat pienet lapset.

Elintarviketurvallisuus on myös oleellinen osa ruokaturvaa. Maaliskuussa saimme Suomessa tunnustusta hyvin tehdystä työstä, kun kansainvälinen 113 maan vertailu Global Food Security Index 2020 julisti maamme ruokaturvaltaan maailman parhaaksi.

Vertailussa tarkasteltuja arvoja olivat ruoan kohtuullinen hinta, saatavuus, laatu ja turvallisuus sekä maiden luonnonvaroja ja niiden sietokykyä esimerkiksi ilmastonmuutoksen varalta.

Osana ruokaketjua ja huoltovarmuuskriittistä toimintaa Suomen elintarviketeollisuus tekee päivittäin töitä elintarviketurvallisuuden ja ruokaturvan eteen. Koronavuonna korostunut varautuminen ja riskienhallinta on osa ammattilaisten arkipäivää, oli pandemia läsnä tai ei.

Hyvin tehtyä työtä kannattaa ehdottomasti jatkaa: turvalliset elintarvikkeet ovat ruokailon lähde vuoden jokaisena päivänä.

Hyvää elintarviketurvallisuuspäivää!

Jaa artikkeli

Kirjoittaja

Terhi Virtanen

Toimialapäällikkö

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset