Tiedote

Tähtiteko etsii vuoden vaikuttavinta elintarviketekoa

Julkaistu:

Vuoden suomalainen elintarvike -kilpailu on uudistunut ja on nyt Tähtiteko. Kilpailussa palkitaan vuosittain elintarvikealan vaikuttavin positiivinen teko. Palkintoraadin puheenjohtajana toimii maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1988. Kilpailu perustettiin, jotta ”suomalaisen elintarviketeollisuuden maine kasvaisi ja tuoteuutuudet sekä innovaatiot saisivat ansaitsemaansa julkisuutta”. Vuosina 2000–2004 kilpailu toimi nimillä Vuoden Tähtituote ja Tähtituote.

Nyt Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on uudistunut ja palaa nyt takaisin nimellä Tähtiteko. Kilpailu julkistettiin tänään Elintarviketeollisuusliiton syyskokouksessa Helsingissä.

Kriteereinä innovatiivisuus ja positiivinen vaikutus

Aiemmista vuosista poiketen Tähtiteko laajentaa kilpailun sektoria palkitsemalla elintarvikealalla vaikuttaneen teon. Teko voi olla ruoka- tai juomatuotteeseen liittyvä uusi tuoteinnovaatio, pakkaus, tutkimus tai julkaisu, markkinointikampanja tai muu elintarvikealaan liittyvä teko. Ehdolle voi asettaa vaikka henkilön, joka on vaikuttanut positiivisesti elintarvikealalla.

Tähtiteon tavoitteena on lisätä suomalaisen elintarvikealan tunnettuutta sekä tuoda esiin alan monipuolista osaamista ja edelläkävijyyttä.

– Halusimme laajentaa palkintoehdokkaiden sektoria niin, että ehdolle voi asettaa myös muita positiivisia elintarvikealaan liittyviä asioita kuin uutuustuotteita. Kilpailun avulla haluamme tuoda näkyviin alalla jatkuvasti tapahtuvaa kehitys- ja tutkimustyötä sekä uusia innovaatiota. Toki myös tuotteet ovat tervetulleita mukaan kisaan, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja sanoo.

Voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä toukokuussa

Tähtiteko-kilpailun asiantuntijaraati muodostuu ruoka-alan vaikuttajista sekä kaupan alan ja Elintarviketeollisuusliiton edustajista. Raadin puheenjohtajana toimii maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Ilmoittautumisaika kilpailuun alkaa 2.12.2019 ja ehdokkaita voi ilmoittaa mukaan 1.3.2020 asti. Tämän jälkeen asiantuntijaraati tutustuu kilpailuun ilmoitettuihin tekoihin ja valitsee vähintään viisi finalistia. Finalistit esittelevät omat ehdokkaansa raadille kevään aikana.

Ehdokkaita voi asettaa tämän linkin kautta.

Kilpailun voittaja julkistetaan alan suurimman koulutus- ja ajankohtaistapahtuman Elintarvikepäivän yhteydessä 12.5.2020 Finlandia-talolla. Voittaja palkitaan 10 000 eurolla.

Tähtiteko-kilpailun raati

Jari Leppä, maa- ja metsätalousministeri, raadin puheenjohtaja
Pia Pohja, toimitusjohtaja, Elintarviketeollisuusliitto ry, raadin varapuheenjohtaja
Arttu Laine, puheenjohtaja, Päivittäistavarakauppa ry, kenttäjohtaja, SOK
Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, Ruokatieto Yhdistys ry
Ritva Toivonen, dekaani, Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta
Teresa Välimäki, puheenjohtaja, Ruokatoimittajat ry
Jyrki Wallin, toiminnanjohtaja, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Aino Kivistö, viestinnän asiantuntija, Elintarviketeollisuusliitto ry, raadin sihteeri

Kilpailun logo ladattavissa ETL:n kuvapankista.

#tähtiteko

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset