Tiedote

Satumaija Levón ja Mari Raininko vahvistamaan Elintarviketeollisuusliiton kestävän kehityksen ja biodiversiteetin osaamista

Julkaistu:

Satumaija Levón on aloittanut Elintarviketeollisuusliitossa vastuullisuuden ja kestävän kehityksen johtavana asiantuntijana 11.5.2022.

Mari Raininko on aloittanut vilja-alan ja biodiversiteetin toimialapäällikkönä 19.5.2022. Hänen vastuullaan ovat myös kauppamallastamojen, kauppamyllyjen, rehuteollisuuden ja tärkkelysteollisuuden toimialayhdistykset.

Levónin ja Rainingon nimitykset ovat osa Elintarviketeollisuusliiton panostusta vastuullisuus ja kestävä kehitys -kokonaisuuteen ja sen kehittämiseen.

– Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat paitsi keskeisiä ajureita elintarviketeollisuuden kiihtyvässä muutoksessa myös yksi Elintarviketeollisuusliiton strategisista painopisteistä. Levón ja Raininko tuovat liittoomme tärkeää osaamista, jonka avulla edistämme työtämme uudistuvan, vetovoimaisen ja menestyvän ruoka-alan eteen, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Mikko Käkelä painottaa.

Ennen Elintarviketeollisuusliittoon siirtymistä Levón työskenteli vastuullisuuden ja kiertotalouden johtavana asiantuntijana Suomen Tekstiili & Muoti ry:ssä. Koulutukseltaan hän on ympäristöteknologian insinööri. Elintarviketeollisuusliitossa Levónin tehtävänä on liiton vastuullisuuteen liittyvän toimenpideohjelman valmistelu sekä kestävän ruokaympäristön edunvalvonta.

– Olen innoissani uudesta roolista ja mahdollisuudesta päästä edistämään vastuullisuutta toimialalla, joka näkyy jokaisen suomalaisen arjessa päivittäin. Kestävyyteen liittyvien kysymysten merkitys on kasvanut vauhdilla, ja ruoka-alan yritykset ovat toimineet vastuullisuustyön edelläkävijöinä jo pitkään. Haluan omalla työlläni vaikuttaa siihen, että toimintaympäristö tukee tätä muutosta ja vastuullisuus on myös kannattavaa liiketoimintaa, Levón sanoo.

Raininko siirtyi Elintarviketeollisuusliittoon Kemianteollisuus ry:n yhteydessä toimivan Kasvinsuojeluteollisuus ry:n ja Siemenkauppiaitten yhdistyksen asiamiehen tehtävästä. Koulutukseltaan Raininko on maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi.

– Elintarviketeollisuudella on keskeinen rooli suomalaisessa yhteiskunnassa. Ala on innovatiivinen ja kehityshakuinen. Olen innolla mukana viemässä alaa eteenpäin, Raininko toteaa.

Vasemmanpuoleisessa kuvassa Satumaija Levón, kuvaaja Jetro Stavén. Oikealla Mari Raininko. 

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset