Ala tarvitsee EU:lta vahvempaa sitoutumista byrokratian vähentämiseen.
Euroopan komissio julkaisi joulukuun puolivälissä paketin elintarvikkeiden ja rehujen turvallisuutta koskevan lainsäädännön yksinkertaistamiseksi.
Komissiolla on vahva pyrkimys byrokratian yksinkertaistamiseen, kilpailukyvyn parantamiseen ja innovaatioiden edistämiseen. Siksi onkin pettymys, että paketti ei tuo ruoka-alalle sen toivomia helpotuksia ja parannuksia säädöksiin.
Elintarviketeollisuus on Euroopan suurin teollisuudenala ja maailman suurin elintarvikeviejä. Ruokia ja juomia valmistavat yritykset ovat keskeisessä roolissa myös kokonaisturvallisuuden kannalta. Ala tarvitsee vahvempaa sitoutumista byrokratian vähentämiseen ja toivoo, että työ komissiossa jatkuu.
Lainsäädännön yksinkertaistamisen pitää perustua koko elintarvikejärjestelmän huomioivaan lähestymistapaan, jossa kaikki komission pääosastot ja EU-virastot, kuten elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA, ovat mukana.
Tavoitteena täytyy olla, että lainsäädännön yksinkertaistamistoimet tukevat kilpailukykyä, edistävät innovaatioita, vahvistavat elintarvikeketjun kestävyyttä sekä ylläpitävät kuluttajien luottamusta.
Lisätietoja
Ajankohtaiset aiheet tarjottimella
Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset