Artikkeli

Q&A: Ruuan prosessointi ja jalostus

Kirjoittanut: Elisa Piesala

Julkaistu:

Julkisuudessa kuulee puhuttavan ruuan prosessoinnista. Prosessointi-sana soveltuu kuitenkin huonosti ilmaisemaan ruuan valmistusta. Elintarvikkeiden ja ruuan valmistusta kutsutaan jalostamiseksi.

Siellä missä valmistetaan ruokaa, käytetään erilaisia jalostusmenetelmiä, joiden mittakaava, tekniikka ja volyymit vaihtelevat.

ETL:n asiantuntijat avaavat tuoreessa Q&A:ssa, mitä ruuan jalostamisella tarkoitetaan, miksi sitä tehdään ja millaisia menetelmiä siinä käytetään. Kantaa otetaan myös siihen, onko jalostettu ruoka ravintoköyhää tai vaarallista.

Jaa artikkeli

Kirjoittaja

Elisa Piesala

Toimialapäällikkö (eläkkeellä 1.6.2024 alkaen)

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset