Julkisuudessa kuulee puhuttavan ruuan prosessoinnista. Prosessointi-sana soveltuu kuitenkin huonosti ilmaisemaan ruuan valmistusta. Elintarvikkeiden ja ruuan valmistusta kutsutaan jalostamiseksi.
Siellä missä valmistetaan ruokaa, käytetään erilaisia jalostusmenetelmiä, joiden mittakaava, tekniikka ja volyymit vaihtelevat.
ETL:n asiantuntijat avaavat tuoreessa Q&A:ssa, mitä ruuan jalostamisella tarkoitetaan, miksi sitä tehdään ja millaisia menetelmiä siinä käytetään. Kantaa otetaan myös siihen, onko jalostettu ruoka ravintoköyhää tai vaarallista.
Kirjoittaja
Elisa Piesala
Toimialapäällikkö (eläkkeellä 1.6.2024 alkaen)
Lue seuraavaksi nämä
Siirry uutishuoneeseenAjankohtaiset aiheet tarjottimella
Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset