Artikkeli

Kesätöissä ruoka-alalla: Pienen ruokatehtaan tavaraliikenteen vilkkaus yllätti

Otto Koskikallio viihtyy laatikoiden lastauksen parissa. Siinä ei tarvitse liikoja miettiä, mutta silti aika kiitää. Kuva: Kokkikartano

Julkaistu:

Otto Koskikallio viihtyy laatikoiden lastauksen parissa. Siinä ei tarvitse liikoja miettiä, mutta silti aika kiitää. Kuva: Kokkikartano

Keravalainen Otto Koskikallio, 19, on työskennellyt kesän Kokkikartanon lähettämössä tuotantotyöntekijänä. Kesätyöpaikkaa etsiessä hakupäätökseen vaikuttivat yrityksen läheinen sijainti ja tutut tuotteet.

– Etenkin Lohikiusausta on mennyt meillä kotona, Otto kertoo.

Työ ruokatehtaan lähettämössä pitää sisällään valmiiden tuotteiden keräilyn laatikoihin sekä laatikoiden lastaamisen lavoille kuljetusta varten. Nopeimmillaan tänään valmistetut ruoat lähtevät kauppoihin saman päivän aikana.

– Olen ollut noin puolet ajasta lavottamassa ja puolet keräilemässä. Työtehtävät oli helppo oppia. Ne upposivat muistiin jo ensimmäisellä viikolla. Eniten pidän lavottamisesta. Siinä aika menee nopeasti.

Kyseessä on Oton ensimmäinen ”oikea” kesätyö, joten uutta oppia on tullut paljon niin logistiikasta kuin työelämästä ylipäätään. Lähettämössä työskennellään kolmessa vuorossa kahdeksan tuntia päivässä. Aamuvuoro on kello 7–15, iltavuoro kello 15–23 ja yövuoro kello 23–7. Valvominen on Oton mukaan onnistunut hyvin, sillä tekemistä on koko ajan.

En aavistanut, että se olisi näin vilkasta.

Yllättävintä Oton mielestä on ollut tavaraliikenteen määrä.

– Tavaraa kulkee täälläkin todella paljon. Rekkoja tulee ja menee koko ajan. En aavistanut, että se olisi näin vilkasta.

Syksyllä Ottoa odottavat uudet haasteet, kun hän aloittaa konetekniikan diplomi-insinöörin opinnot Lappeenrannan yliopistossa. Kesätyön päätyttyä edessä on muutto ja orientoituminen opiskelun pariin.

Suosikkikesäherkkua, äidin tekemää mustikkapiirakkaa, ehtii kuitenkin vielä nauttia.

 

Teksti ja kuva: Marjut Kriikku/Kokkikartano

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset