Tiedote

Mikko Käkelä Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajaksi 1.6.2021 alkaen

Julkaistu:

Mikko Käkelä on nimitetty Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.6. Viimeksi hän on työskennellyt kansainvälisen ruokapalveluyritys Compass Groupin Suomen toimitusjohtajana.

Elintarvikeala on juuri nyt suuren mielenkiinnon kohteena. Alalla tapahtuu paljon, kun ruuantuotannolle rakennetaan tulevaisuutta uusilla innovaatioilla ja teknologioilla, joita yritykset vievät eteenpäin. Uudistuville yrityksille avautuu isoja mahdollisuuksia kasvuun myös kansainvälisillä markkinoilla. Suomessa elintarviketeollisuus on huomattava työllistäjä ja sillä on toimintaa kaikkialla maassamme.

– Mikko Käkelällä on vahva liiketoiminta- ja myyntitausta. Hän tuntee elintarvikeketjun ja ymmärtää jäsenyritysten tarpeet. Mikko tuo Elintarviketeollisuusliittoon näkemyksellisyyttä ja vahvaa johtamisosaamista. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi rakentamaan menestyksellistä tulevaisuutta alan yrityksille yhdessä liiton jäsenten ja sidosryhmien kanssa, Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtaja, Valio Oy:n toimitusjohtaja Annikka Hurme sanoo.

– Olen erittäin iloinen ja innostunut toimitusjohtajan tehtävästä. Otan sen vastaan suurella mielenkiinnolla ja olen valmis tuomaan oman kokemukseni sekä panokseni elintarviketeollisuuden menestyksen eteen. Ala on erittäin tärkeä ja merkittävä, koska se koskettaa jokaista suomalaista. Elintarviketeollisuus näkyy joka päivä ihmisten elämässä, työllistää merkittävästi suomalaisia ja on myös erittäin kiinnostava kasvuala. Odotan, että yhdessä voimme rakentaa hienoja kasvutarinoita ja erinomaisen tulevaisuuden, Mikko Käkelä sanoo.

Mikko Käkelä perehtyy kesän aikana tehtäväkenttäänsä ja on median käytettävissä elokuusta alkaen.

Lisätietoja:
Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtaja Annikka Hurme, yhteydet Valio Mediadeskin kautta, puh. 010 381 2118, mediadesk@valio.fi
Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Mikko Käkelä, puh. 040 5607569, mikko.kakela@etl.fi 2.8.2021 alkaen.

Elintarviketeollisuusliitto edustaa ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä työmarkkina- ja elinkeinopolitiikassa. Vahvistamme alan liiketoiminnan edellytyksiä ja rakennamme Suomeen kilpailukykyistä toimintaympäristöä yritysten kannattavalle kasvulle. Toimintamme piiriin kuuluvat noin 600 yritystä kattavat lähes koko elintarviketeollisuuden tuotannon Suomesta.

Elintarviketeollisuus on Suomen neljänneksi suurin teollisuudenala. Sen liikevaihto on 11,2 miljardia euroa. Ala työllistää 38 000 henkeä. Koko ruokaketju työllistää Suomessa suoraan ja välillisesti noin 340 000 henkeä eli 13 prosenttia työllisestä työvoimasta. Elintarvikeviennin arvo on 1,77 miljardia euroa ja tuonnin 4,7 miljardia euroa.

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset