Tiedote

Maarit Leppänen neuvottelujohtajaksi, Miska Linna työmarkkina-asiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon

Julkaistu:

OTK Maarit Leppänen on nimetty neuvottelujohtajaksi Elintarviketeollisuusliittoon 15.12.2022 alkaen. Hän siirtyy tehtävään Palvelualojen työnantajaliitto Palta ry:stä, jossa hän on toiminut johtavana asiantuntijana sekä Autonrengasliitto ry:n asiamiehenä.

Aiemmin Maarit Leppänen on toiminut Pintaurakoitsijat ry:n toimitusjohtajana ja asiamiehenä. Lisäksi hän on toiminut liitossa lakimiehenä sekä työskennellyt asianajotoimistossa.

Elintarviketeollisuusliitossa Maarit Leppänen vastaa työehtosopimusneuvotteluista ja osallistuu muun muassa työsuhdeneuvontaan, kouluttamiseen sekä oikeudenkäyntien, työelämään liittyvien hankkeiden ja työturvallisuusasioiden hoitamiseen.

– Olemme iloisia, että saimme tehtävään osaavan ja elintarvikealasta kiinnostuneen huippuammattilaisen. Maaritilla on yli kymmenen vuoden kokemus työmarkkinatoiminnasta sekä työehtosopimusten neuvottelemisesta. Hän tuo vahvaa kokemusta neuvottelutoimintaamme ja jäsenpalveluihimme, Elintarviketeollisuusliiton johtaja Anne Somer kiittelee.

– Viimeistään Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan osoitti meille kaikille suomalaisille, miten tärkeitä kotimainen ruoka ja omavaraisuus ovat. Olen innoissani päästessäni perehtymään elintarvikealaan ja tekemään työtä sen puolesta. Haluan päästä keskustelemaan jäsenyritysten kanssa tulevaisuudennäkymistä ja edistämään alan yritysten toimintaedellytyksiä, Maarit Leppänen sanoo.

OTM Miska Linna on nimitetty työmarkkina-asiantuntijaksi 15.12.2022 alkaen. Hän siirtyy tehtävään ISS Palvelut Oy:stä, jossa hän työskentelee työsuhdelakimiehenä. Aiemmin Miska Linna on toiminut lakineuvojana Suomen Yrittäjissä.

– Miskan työkokemus yrityksen työsuhdejuridiikkatiimin lakimiehenä sekä lakineuvojana antaa vahvan pohjan jäsenyritystemme auttamiseen ja neuvontaan, Anne Somer sanoo.

Työelämä- ja työmarkkina-asioiden edunvalvontaa uudistettu ETL:ssä

Elintarviketeollisuusliitto on uudistanut työhön, työelämään ja työmarkkinatoimintaan liittyvää edunvalvontaansa.

Neuvottelujohtaja Antti Hakala vastaa tuntipalkka-alojen työehtosopimuksista, joita ovat liha-alan, elintarvikealojen sekä panimoiden ja virvoitusjuomatehtaiden työehtosopimukset sekä elintarvikealan automiesten työehtosopimus.

Neuvottelujohtaja Maarit Leppänen vastaa kuukausipalkka-alojen sopimuksista, joita ovat leipomoiden työntekijöitä koskeva työehtosopimus, meijerityöntekijöitä koskeva työehtosopimus, elintarviketeollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimus sekä meijereiden erikoiskoulutuksen saaneiden ja teknisten toimihenkilöiden työehtosopimus.

Lisäksi työmarkkina-asiantuntijat Samuli Nissilä ja Miska Linna ovat liiton jäsenyritysten käytettävissä.

Kaikki edellä mainitut asiantuntijat neuvovat kaikkia Elintarviketeollisuusliiton jäsenyrityksiä sekä työlainsäädäntöä että työehtosopimuksia koskevissa kysymyksissä.

Lisätietoja:
Johtaja Anne Somer, puh. 050 345 2134, anne.somer@etl.fi
Maarit Leppänen (neuvottelujohtaja 15.12. alkaen), puh. 040 548 2734
Miska Linna (työmarkkina-asiantuntija 15.12 alkaen), puh. 050 355 4634


OTK Maarit Leppänen (kuvassa vas.) ja OTM Miska Linna (kuvassa oik.) aloittavat Elintarviketeollisuusliitossa 15.12.2022.

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset