Artikkeli

Laadunvalvonnan tehtävien vaihtelevuus yllätti

Julkaistu:

Kesätyö laadunvalvonnan harjoittelijana Apetitin Säkylän tehtaalla on tarjonnut biokemiaa opiskelevalle Isabella Hyppöselle monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuden perehtyä opiskelemiinsa asioihin käytännössä. Työ on tuonut muun muassa uutta osaamista mikrobimäärityksistä ja menetelmistä. Vaikka Apetit oli Isabellalle entuudestaan hieman tuttu, työtehtävien vaihtelevuus ja yrityksen monipuolisuus yllättivät.

Kuka olet ja mitä teet kesätyössäsi?

Isabella Hyppönen, 21, Säkylä, laadunvalvonnan harjoittelija Apetitilla

Mikä sai kiinnostumaan kesätyöstä Apetitilla ja hakemaan töihin?

Opiskelen biokemiaa Turun yliopistossa. Ajattelin, että olisi mielenkiintoista työskennellä elintarvikealan yrityksessä. Kun näin Apetitin kesätyöilmoituksen, selvitin verkkosivuilla laatusertifikaatteihin ja vuosikertomuksiin perehtyen, millaisessa asemassa laatu yhtiössä on. Kävi ilmi, että laadunvalvonta ja laatu on tärkeässä roolissa Apetitilla ja laatutyö korkealla tasolla. Lisäksi yhtiön arvot kohtasivat omat arvoni, mitä toivoinkin kesätyöyritykseltä. Apetit oli minulle entuudestaan jollain tasolla tuttu: tiesin joitakin tuotteita ja olin kuullut jonkun verran yrityksestä.

Millaisia työtehtäviä olet kesän aikana tehnyt?

Olen päässyt tekemään monipuolisesti laadunvalvonnan tehtäviä. Olen tehnyt muun muassa mikrobimäärityksiä sekä laadunvalvojan tarkastuskierroksia tuotantoon ja tarkistanut omavalvontakaavakkeiden merkintöjä. Pian pääsen aloittamaan laadunvarmistuksen tehtäviä, jolloin tarkistan, että raaka-aine täyttää tietyt kriteerit.
Kun pakasteherneen puinti alkaa, pääsen tekemään myös herneen A.I.S. -määritystä. Sillä määritetään pakasteherneen laatuluokka. A.I.S. -prosentti kertoo sokerin/tärkkelyksen pitoisuuden herneessä.

Mitä uutta olet kesätyössä oppinut?

On tullut tosi paljon uutta. Olin juuri opiskellut kurssin laatustandardeista, mutta nyt olen päässyt perehtymään käytännössä, kuinka asiat merkitään tietyllä tavalla. Olen oppinut lisää myös mikrobimäärityksistä ja menetelmistä. Kesän mittaan tulen oppimaan vielä lisää muun muassa. A. I. S. -määrityksistä.

Mikä on yllättänyt eniten?

En ollut hoksannut ennen aloittamistani, kuinka monipuolisesti ja erilaisia tuotteita Apetitilla on. Myös laadunvalvonnan tehtävien vaihtelevuus on yllättänyt.

Mikä on suosikkikesäherkkusi?

Jäätelö! Erityisesti suklaa- tai toffeejäätelö.

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset