Tiedote

Jukka Ihanus yhteiskuntasuhteiden johtajaksi Elintarviketeollisuusliittoon

Julkaistu:

Jukka Ihanus on nimitetty yhteiskuntasuhteiden johtajaksi Elintarviketeollisuusliittoon 1.9.2022 alkaen. Hänestä tulee liiton johtoryhmän jäsen ja hän raportoi toimitusjohtajalle.

Ihanuksella on pitkä kokemus valtioneuvoston palveluksessa eri ministeriöistä usean eri vaalikauden aikana. Hän on työskennellyt muun muassa pääministereiden Matti Vanhanen ja Mari Kiviniemi poliittisena erityisavustajana, ministereiden Jari Leppä ja Mika Lintilä valtiosihteerinä maa- ja metsätalousministeriössä ja työ- ja elinkeinoministeriössä sekä avustajana valtiovarainministeriössä.

Ihanus on työskennellyt myös STTK:ssa yhteiskuntavaikuttamisesta ja elinkeinopolitiikasta vastaavana johtajana sekä Keskustan eduskuntaryhmässä lainsäädäntösihteerinä. Koulutukseltaan hän on juristi.

– Strategiamme mukaisesti haluamme olla ruoka-alan suunnannäyttäjä ja vahva ääni yhteiskunnassa. Vaikutamme sen puolesta, että ruoka-ala uudistuu, menestyy ja on vetovoimainen. Yhteiskuntasuhteiden johtajan tehtäväkenttä nousee tavoitteestamme olla vieläkin vahvempi vaikuttaja. Viimeistään kulunut vuosi on osoittanut, miten tärkeää on varmistaa Suomen ruoka-alan tulevaisuus, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Mikko Käkelä sanoo.

– Arvostamme Jukka Ihanuksen laajaa kokemusta valtioneuvoston palveluksessa sekä poliittisen päätöksenteon tuntemusta niin Suomessa kuin EU-tasolla, Käkelä kiittelee.

Ihanus sanoo, että on hienoa liittyä osaksi Elintarviketeollisuusliiton tiimiä mahdollistamaan alan menestystä.

– Ruoka-ala luo kasvua ja työtä koko Suomeen. Omavaraisuuden ja huoltovarmuuden turvaamisen merkitys korostuu entisestään näinä poikkeuksellisina aikoina. Menestystä tukee ennakoitava ja kilpailukyvyn varmistava sääntely. Osaavien työntekijöiden saatavuus ja koulutuksen aloituspaikkojen lisääminen lähelle yrityksiä ovat keskeisiä kasvun ja uuden luomisen mahdollistaja elintarvikealalle, Ihanus korostaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mikko Käkelä, puh. 040 560 7569, mikko.kakela@etl.fi
Jukka Ihanus, puh. 050 463 9929

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset