Artikkeli

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailu: Herkullisia ikiklassikoita etsimässä

Julkaistu:

Maku, kotimaisuus, kaupallisuus, vientipotentiaali, helppous, innovaatio. Näitä sanoja kuultiin useaan otteeseen Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun raadin huhtikuisessa tapaamisessa, jossa kilpailuun lähetetyt 50 uutuustuotetta arvioitiin. Nyt on aika äänestää oma suosikki seitsemästä finalistista voittoon.

– Etsimme tuotteita, joissa on ainesta ikiklassikoiksi. Halusimme, että finalistit ovat laajasti kaupallistettavia ja niin herkullisia ja onnistuneita, että joka ikisen suomalaisen kannattaa niitä maistaa, raadin puheenjohtajana toiminut Johanna Kontio kuvailee valintoja.

Raati valitsi Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -finaaliin yhteensä seitsemän uutuustuotetta. Ikiklassikkoainesta ja makua niistä todella löytyy!

Finalistituotteet ovat

  • Apetit Tuorekset Sienestäjän pannuvihannes
  • Gold&Green Nyhtökaura™ nude
  • HK Maakarit® Nürnbergin Günther grillimakkara
  • Hyvä Apaja uunivalmis, ruodoton kirjolohifilee paistopussissa
  • Jyväjemmari-ruissiemenkuivaleipä
  • Kelkka-drinkkisekoitus
  • Uunipaahdettu RuisLastu sour cream & onion.

– Klassikkopotentiaalin, herkullisen maun ja kaupallisten menestysnäkymien lisäksi edellytimme finalisteilta myös oivallusta sekä uutuusarvoa. Muutama tuote erottui edukseen lisäksi vientipotentiaalillaan, Kontio jatkaa.

Monet tutut tuotteet palkittu vuosien varrella

Ensi vuonna Elintarviketeollisuusliiton perustama Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu täyttää 30 vuotta. Perinteikkään kilpailun säännöt ja nimikin ovat vuosien varrella vaihdelleet, mutta perustavoite on ollut aina sama: kilpailussa etsitään ja palkitaan suomalaisen elintarviketeollisuuden valovoimaisimpia uutuustuotteita. Kilpailun historiassa on nähty monia klassikoita.

Aikaisempina vuosina menestystä ovat niittäneet muun muassa kylmäsavustettu kirjolohi, naposteluporkkanat, leivontavalmiit jauhoseokset, pakastetaikinat, Benecol-margariini, pikapuurot, välipalakeksit ja laktoositon ruokakerma.

– Tullessaan nämäkin elintarvikkeet olivat uusia ja tuntemattomia, kuten nytkin monet raadin arvioitavana olleet tuotteet olivat, Kontio pohtii.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -voittajan päättää yleisö

Tänä vuonna kilpailun finalistit sijoitettiin ensimmäistä kertaa eri käyttötarkoituksia edustaviin ryhmiin, jotka ovat arjen apulainen, herkutteluhetki, hyvinvointia elämään, juomaidea, kotikokeille, mauista parhain ja superinnovaatio.

– Käyttötarkoitusryhmä on finalistituotteen oma kunniamaininta, jolla se erottuu muista finalistituotteista. Se antaa myös osviittaa kuluttajalle, joka on kiinnostunut tuotteista, kertoo Liisa Tikkanen Elintarviketeollisuusliiton viestinnästä.

– Finalistituotteista yksi nousee yleisöäänestyksessä voittajaksi aikaisempien vuosien tapaan.

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun yleisöäänestys päättyy 27.4., ja voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 16.5. Mikä herkullinen uutuustuote vie tavoitellun voiton tänä vuonna?

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset