Tiedote

Elintarviketeollisuusliitto tyrmistyi Ammattiliitto Pron ylityö- ja vuoronvaihtokielloista

Julkaistu:

Ammattiliitto Pro on ilmoittanut tänään 2.3. koko elintarvikealaa koskevasta ylityö-, liukuma- ja vuoronvaihtokiellosta sekä vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kiellosta. Kiellot koskevat elintarviketeollisuuden 5 100 toimihenkilöä.

Ylityökielto on ilmoitettu alkavaksi maanantaina 6.3. kello 7.00 ja se on voimassa toistaiseksi.

Elintarviketeollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ovat käyneet viime viikkojen aikana tiiviisti neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta. Neuvotteluja on sovittu jatkettavaksi perjantaina 10.3.

– Neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta ei ole päätetty parhaillaan sovellettavan työehtosopimuksen edellyttämällä tavalla. Käsityksemme mukaan ylityö- ja vuoronvaihtokiellot ovat laittomia neuvottelujen yhä jatkuessa. Tulemme viemään asian työtuomioistuimen käsiteltäväksi, Työ ja osaaminen -edunvalvontakokonaisuutta Elintarviketeollisuusliitossa johtava Anne Somer vakuuttaa.

Elintarviketeollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron työehtosopimuksessa on sovittu, että ”uudesta työehtosopimuksesta neuvoteltaessa tämän työehtosopimuksen määräykset ovat voimassa, kunnes uusi työehtosopimus on allekirjoitettu tai sopimusneuvottelut ovat päättyneet”.

– On erittäin valitettavaa, että Ammattiliitto Pro ryhtyy tällaisiin laittomiin toimiin neuvottelujen ollessa kesken. Työmarkkinaosapuolten pitää pyrkiä rakentavaan yhteistyöhön, ei uhkailuun, Somer puuskahtaa.

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset