Elintarviketeollisuusliitto ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto sopimukseen palkkaratkaisusta
Julkaistu:
Julkaistu:
Elintarviketeollisuusliitto ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat sopineet palkkaratkaisusta ajalle 1.2.2022–31.1.2023.
Palkkoja korotetaan sopimuskauden osalta 1.5.2022 yleiskorotuksella, jonka suuruus on 1,9 prosenttia. Tehdyllä ratkaisulla nivellettiin vientiteollisuudessa syntyneet avausratkaisut elintarviketeollisuuteen.
– Kun otetaan huomioon pandemian aiheuttama epävarmuus ja yleinen työmarkkinatilanne, ratkaisulla luotiin ennustettavat työmarkkinaolosuhteet elintarviketeollisuuteen. Elintarviketeollisuuden kilpailukyvylle ratkaisu on kuitenkin haasteellinen, ETL:n työmarkkinajohtaja Mika Lallo perustelee.
– Tulevissa neuvotteluissa on löydettävä yhdessä uusia ratkaisuja työehtosopimusten pitkäjänteiseen kehittämiseen, jolla mahdollistetaan alan menestys ja kyky työllistää Suomessa myös tulevaisuudessa, Lallo sanoo.
Sopimuksen piirissä on noin 28 000 työntekijää.
HUOM! Korjaus: Alkuperäisessä tiedotteessa palkankorotusten ajankohdaksi mainittiin 1.5.2021. Oikea ajankohta on 1.5.2022.
Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset