Tiedote

Elintarviketeollisuusliitto ja Meijerialan Ammattilaiset solmivat uuden työehtosopimuksen

Julkaistu:

Elintarviketeollisuusliitto ja Meijerialan Ammattilaiset MVL ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen meijereiden erikoiskoulutuksen saaneiden ja teknisten toimihenkilöiden työehtosopimuksen uudistamiseksi ajalle 1.2.2020–28.2.2022. Neuvottelutulos on hyväksytty molempien järjestöjen hallinnossa.

Ratkaisu vastaa kustannusvaikutukseltaan työmarkkinakierroksella muodostunutta linjaa.

Toimihenkilöiden palkkoja korotetaan vuoden 2020 aikana 1,3 %:n yleiskorotuksella ja vuoden 2021 aikana 1,4 %:n yleiskorotuksella. Työehtosopimuksen palkkausjärjestelmään sisältyvän pisteen hintaa korotetaan yleiskorotusta vastaavasti. Toukokuussa 2021 voidaan lisäksi käyttää 0,6 %:n yritys- tai toimipaikkakohtainen erä, jonka käyttämisestä sovitaan luottamusmiehen kanssa.

Palkantarkistusten ohella sovittiin työehtosopimuksen tekstien uudistamisesta. Merkittävimpiä tekstiuudistuksia ovat irtisanomissuojasopimuksen kokonaisuudistus ja työaikapankkien käyttöönotto. Sopimuksen piirissä on noin 1 200 henkilöä.

Elintarviketeollisuusliiton neuvottelut Ammattiliitto Pron kanssa elintarviketeollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta jatkuvat.

Elintarviketeollisuusliiton työehtosopimukset Suomen Elintarviketyöläisten Liiton SELin kanssa ovat voimassa 31.1.2021 saakka.

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset