Kustannuskriisin hoitamiseksi ja elintarvikeketjun toimintakyvyn palauttamiseksi Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on peräänkuuluttanut vastuuta koko elintarvikeketjulta ja päätöksentekijöiltä, jotta ruuan omavaraisuus ja huoltovarmuus turvataan.
Samaan aikaan, kun ETL tekee toimenpiteitä kustannuskriisin haltuun saamiseksi, liitto tunnistaa roolinsa toimialayhdistyksenä ja siihen liittyvät kilpailuoikeudelliset rajoitukset.
Helsingin Sanomat julkaisi maanantaina 14.3. verkossa ja tiistaina 15.3. printtilehdessä artikkelin Ukrainan kriisin vaikutuksista elintarvikkeiden saatavuuteen. Elintarviketeollisuusliitto pitää artikkelissa esiin tuotua kuvaa markkinatilanteesta sinällään oikeana, mutta haluaa kuitenkin selvyyden vuoksi tuoda esille, ettei ETL voi suositella eikä ottaa kantaa siihen, miten yritysten tulisi sopimussuhteissaan toimia. Näiltä osin artikkeli ei anna oikeaa kuvaa ETL:n suhtautumisesta asiaan. ETL pyrki korjaamaan muotoilua, mutta ei saanut artikkelia korjatuksi. Yritykset päättävät itsenäisesti kaikista liiketoimintaratkaisuistaan.
Ajankohtaiset aiheet tarjottimella
Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset