Suomen suurin elintarvikealan uutta tietoa tarjoava tapahtuma Elintarvikepäivä 2017 avaa ovensa Helsingissä toukokuun 16. päivä. Päivä tarjoaa laajan kattauksen elintarvikealan tulevaisuuteen katsovia esityksiä ja pistää ajatukset liikkeelle ajankohtaisilla aihevalinnoillaan.
Aamun pääpuheenvuorot pureutuvat elintarvikealan isoihin muutosvoimiin. Ensimmäisenä tarkastellaan, mitä elintarvikebisneksellä on edessään Brexitin sekä USA:n ja Venäjän politiikan seurauksena. Lavalle nousee Gira and Associatesin seniorikonsultti Remi Valencot.
Hänen jälkeensä näkökulma siirtyy digitalisaatioon. ETLA:n tutkimusjohtaja Petri Rouvinen ja VTT:n professori Kaisa Poutanen avaavat digitulevaisuutta työelämässä, elintarvikkeiden tuotantoketjun ketteröittämisessä sekä ruokien ja juomien ympäristövaikutusten vähentämisessä. Neljäs pääpuhuja on Jari Taipale BrandWorxxistä. Hän tähtää siihen, että muutostenkin keskellä yritykset aikaansaavat ihmisille vahvoja houkuttelevia ruoka- ja juomabrändejä.
Iltapäivällä ohjelma jatkuu kuudessa rinnakkaisohjelmassa. Niiden laaja kattaus käsittelee esimerkiksi ihmisten ruokakäsityksissä jylläävän mielipiteen voimaa, lainsäädännön muutoksia ja elintarvikepetosten ehkäisemisestä sekä yhdessä syömisen potentiaalia. Viennin rinnakkaisohjelma huipentuu paneeliin, jossa kohtaavat viennin viimeisimmät ideat ja pitkän linjan kokemus.
Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kisan herkullinen voittaja julki
Elintarvikepäivässä juhlitaan Vuoden Suomalaista Elintarviketta 2017. Kuluttajat ovat äänestäneet asiantuntijaraadin valitsemasta seitsemästä oivaltavasta finalistituotteesta parhaan. Raadin puheenjohtaja, K-citymarket-ketjun johtaja Johanna Kontio paljastaa voittajan kello 11.15 alkavassa julkistuksessa.
Suomen kattavin tarjonta ajankohtaista tietoa yhdessä päivässä
Elintarvikepäivä on elintarvikealan ammattilaisten jokakeväinen tapahtuma, joka tarjoaa yhteensä noin neljäkymmentä asiantuntijaesitystä. Siihen osallistuu satoja elintarvikealan ammattilaisia esimerkiksi elintarviketeollisuudesta, päivittäistavarakaupasta ja viranomaisista sekä monia elintarvikealaa seuraavia toimittajia ja alaa opiskelevia nuoria.
Elintarvikepäivän järjestää Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö yhteistyössä Elintarviketeollisuusliiton kanssa. Säätiö tukee päivän tuotolla elintarvikealan menestystä edistävää tutkimusta.
Elintarvikepäivä 2017 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 16.5.2017. Esitykset alkavat kello 9.30 ja päättyvät buffettiin, joka on kello 16–18.
Lue seuraavaksi nämä
Siirry uutishuoneeseenAjankohtaiset aiheet tarjottimella
Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset