Tiedote

Elintarvikealan työmarkkinaosapuolet vetoavat koronarokotteen ottamisen puolesta

Julkaistu:

Elintarvikealan työmarkkinaosapuolet: Koronarokotteen ottaminen suojaa töissä ja vapaa-ajalla

Vetoomus

Elintarviketeollisuusliitto ETL, Ammattiliitto Pro, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Meijerialan Ammattilaiset MVL, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN vetoavat yhdessä elintarvikealan yritysten henkilöstöön, että kaikki ottaisivat koronarokotteen, kun oma rokotusvuoro tulee kohdalle.

Suomessa jokainen saa maksuttoman koronarokotteen. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista, mutta on erittäin tärkeää, että kaikki ottavat sen. Rokotteet tarjoavat suojaa koronavirustaudilta ja sen oireilta. Jo yksi rokotuskerta pudottaa huimasti vaikean koronataudin riskiä.

Rokottautumalla jokainen voi suojata itseään ja todennäköisesti myös muita. Otettu rokote suojelee sekä omaa että toisten ihmisten terveyttä ja elämää, koska vakavien ja erittäin vakavien COVID-19-tautimuotojen määrä vähenee korkean rokotuskattavuuden ansiosta erittäin merkittävästi.

Koronarokotteen ottaminen parantaa myös työturvallisuutta, koska sen seurauksena työpaikoista tulee turvallisempia ja terveellisempiä kaikille.

Kun jokainen elintarvikealalla työskentelevä ottaa koronarokotteen, turvataan samalla koko suomalaisen elintarvikeketjun toimivuutta ja Suomen huoltovarmuutta.

Riittävän rokotuskattavuuden seurauksena ja yhdessä muiden turvatoimien kanssa Suomessa ja maailmalla voidaan vähitellen purkaa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tehtyjä rajoitustoimia, jotka ovat aiheuttaneet lomautuksia ja työttömyyttä Suomessakin. Riittävä rokotuskattavuus on edellytys sille, että jossakin vaiheessa yhteiskunnassa päästään palaamaan takaisin normaalimpaan elämään.

Elintarviketeollisuusliitto ETL
Ammattiliitto Pro
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT
Meijerialan Ammattilaiset MVL
Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL
Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset