Yritysesimerkki

Elintarvikeala työntekijän silmin

Jukka Hämäläinen (vas.), Samim Nasseri ja Essi Hämäläinen viihtyvät Sinebrychoffilla – täällä asiat ratkaistaan yhdessä, ihmiset saavat kasvaa ja työkaverit tukevat toisiaan.

Julkaistu:

Jukka Hämäläinen (vas.), Samim Nasseri ja Essi Hämäläinen viihtyvät Sinebrychoffilla – täällä asiat ratkaistaan yhdessä, ihmiset saavat kasvaa ja työkaverit tukevat toisiaan.

Vuonna 1819 perustettu Sinebrychoff on yksi Suomen vanhimmista yhä toimivista yrityksistä. Perinteikäs panimotalo tunnetaan myös pitkistä työuristaan, sillä sen työntekijöillä on takanaan jo keskimäärin 18 vuoden ura Sinebrychoffilla.

Yritys tekee aktiivista työtä kehittääkseen ihmisläheistä yrityskulttuuria, jossa panostetaan työhyvinvointiin ja turvallisuuteen. Kolmelta sinebrychoffilaista kertoo työstään ja viihtymisestään.

Essi Hämäläinen
Customer Development Manager, 8 vuotta Sinebrychoffilla

Aloitin myyntiassistenttina on-trade-kanavassa, jossa sain nopeasti vastuulleni myös omia asiakkuuksia. Parin vuoden jälkeen siirryin nykyiseen tiimiini, jossa palvellaan vähittäiskauppaa, myyntiä tukevaan rooliin Customer Support Manageriksi. Nykyisessä tehtävässäni olen ollut nyt puoli vuotta.

Täällä ihmisiä kannustetaan eteenpäin ja heille tarjotaan mahdollisuuksia kehittyä.

Parasta Sinebrychoffin kulttuurissa on se, että täällä ihmisiä kannustetaan eteenpäin ja heille tarjotaan mahdollisuuksia kehittyä. Minultakin on jatkuvasti kysytty, mitä haluaisin tehdä ja millaista koulutusta tarvitsisin. Olen saanut vuosittain koulutusta sekä Suomessa että ulko-mailla esimerkiksi neuvottelutaidoissa ja asiakastyöskentelyssä ja lisäksi muutama vuosi sitten suoritin työn ohessa johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Yrityskulttuuri on mielestäni sekoitus uutta ja vanhaa. Ihmiset ovat todella ylpeitä sinebrychoffilaisuudesta ja talon tuotteista, ja itsekin huomaan, miten paljon asiakkaat arvostavat meitä. Samalla sekä Suomessa että konsernin tasolla kehitetään koko ajan uusia asioita, mikä on hieno nähdä. Varsinkin nuoret työntekijät arvostavat sitä, miten esimerkiksi vastuullisuuteen ja someen panostetaan.

Elintarviketeollisuus on vakaa ala olla töissä, koska ihmisten täytyy aina syödä ja juoda. Ennen aloittamistani minua vähän varoiteltiin panimoalan miehisyydestä, mutta en ole ikinä törmännyt naisena minkäänlaiseen ikävään. Nykyisin asiakastiimien vetäjistä kaksi kolmesta on naisia, ja jostain sekin varmasti kertoo.

Samim Nasseri
Technical Lead, 4 vuotta Sinebrychoffilla

Hain Sinebrychoffille harjoitteluun opiskellessani konetekniikkainsinööriksi. Tulin seuraavana kesänä uudestaan ja nyt olen toiminut vakituisesti monissa eri tehtävissä. Nykyisessä työssäni vastaan esimerkiksi laitteiden toimintavarmuudesta ja kausihuolloista.

Kenenkään ei tarvitse ratkaista mitään yksin, vaan aina löytyy apua. Se rakentaa yhteishenkeä.

Työnkuvani on erittäin laaja ja olen tekemisissä monenlaisten, eri tiimeissä työskentelevien ihmisten kanssa. Hyvää täällä on se, että kenenkään ei tarvitse ratkaista mitään yksin, vaan aina löytyy apua. Se rakentaa yhteishenkeä. Tuntuu, että ollaan yhtä organisaatiota, vaikka tehdäänkin erilaisia asioita.

Turvallisuuteen kiinnitetään täällä todella paljon huomiota. Se alkaa perehdytyksestä ja siihen on jatkuvat prosessit, joissa asioita kehitetään jatkuvasti. Se, että kaikilla on turvallinen olo työssään, lisää myös viihtymistä. Siihen kuuluu myös psykologinen turvallisuus. Esihenkilön kanssa keskustellaan jatkuvasti kaikenlaisesta – eikä pelkästään työasioista, vaan myös siitä, miten meillä menee.

Synnyin Afganistanissa ja tulin Suomeen 8-vuotiaana. Maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä ei ole vielä valtavan paljon, mutta suosittelen tänne hakemista monille kavereilleni aina kun uusia paikkoja avautuu. Tämä on hyvä talo, jossa ihmisille annetaan mahdollisuuksia ja motivoidaan oppimaan uutta.

Jukka Hämäläinen
People & Culture Business Partner, 18 vuotta Sinebrychoffilla

Kun jengiltä kysyy viihtymisestä talossa, melkein aina ensimmäisenä mainitaan työkaverit: se, että täällä on mahtavaa porukkaa. Meillä tehdään tavoitteellista työtä, mutta meillä jokainen saa olla oma itsensä.

Me valmennamme esihenkilöitä erityisesti ihmisten kohtaamiseen.

Hyvä yrityskulttuuri ei synny itsestään, vaan sitä pitää tietoisesti johtaa. Me valmennamme esihenkilöitä erityisesti ihmisten kohtaamiseen. Nyt uutena asiana valmennuksissa on kasvun kulttuuri, joka perustuu aktiiviseen uuden oppimiseen.

Emoyhtiömme Carlsbergin kautta meistä on tullut jatkuvasti kansainvälisempi organisaatio. Talossa on entistä enemmän kansainvälisiä työntekijöitä johtoa myöten ja ihmisille avautuu uudenlaisia kansainvälisiä tehtäviä.

Pitkissä työurissa on sekin mielenkiintoinen puoli, että lähivuosina aika monet työntekijät tulevat eläköitymään ja meillä on edessä aikamoinen rekrytointien tulva. Uskon, että sen myötä Sinebrychoffin henkilöstö monimuotoistuu.

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset