Elintarviketeollisuusliitto päivittää parhaillaan toimialan vähähiilisyystiekarttaa ja kutsuu jäsenyrityksensä mukaan työhön järjestämällä tiekarttatyöhön liittyvän työpajan.
Tiekartan päivitystyössä pyritään tunnistamaan, miten viime vuosina muuttunut toimintaympäristö on vaikuttanut alan ilmastotoimenpiteiden toteuttamiseen. Lisäksi selvitetään, millä politiikkatoimilla ruoka-alan ilmastotyötä pystyttäisiin tulevaisuudessa parhaiten edistämään.
Työpaja järjestetään Helsingissä keskiviikkona 10.4.2023 klo 13–16. Työpajassa on tavoitteena tunnistaa elintarvikealan keskeisimmät päästövähennystoimenpiteet sekä keinot, joilla niiden toteuttamista voitaisiin edistää.
Tilaisuuden ohjelma
Tervetuloa ja osallistujien esittäytyminen
Vähähiilisyystoimenpiteisiin liittyvät ETL:n jäsenkyselyn tulokset
Satumaija Levón, ETL
Elintarvikealan scope 1 & 2-päästökehitys ja esimerkkejä scope 3 päästövähennyskeinoista
Sari Siitonen, OpenCO2net Oy
Energiatehokkuustoimet elintarvikealalla
Mari Tuomaala, 3E Energy Oy
Työpaja, osa I: Onko jotakin sellaisia päästövähennyskeinoja-/toimia, joita ei ole vielä nostettu esiin?
Tauko
Työpaja, osa II: Mitä tunnistettujen toimenpiteiden toteuttaminen edellyttää yrityksiltä?
Työpaja, osa III: Millaisilla politiikkatoimenpiteillä pitäisi vaikuttaa koko elintarvikealan arvoketjun päästöjen vähentämiseen?
Yhteenveto ja päätössanat
Tilaisuus järjestetään vain livenä ja se on avoin kaikille ETL:n jäsenyritysten edustajille. Yrityksestä voi olla useampi osallistuja.