Elintarviketeollisuuden talouskatsaus ja sään ääri-ilmiöiden vaikutus ruoka-alaan

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Teams-etäyhteys

Suomen kansantalous on vajonnut tämän vuoden aikana taantumaan. Suhdannemittarit osoittavat alaspäin ja kuluttajien ostovoima on romahtanut.

Talouden synkkien pilvien rinnalla päätään nostavat yhä vahvemmin myös erilaiset sään ääri-ilmiöt, jotka vaikuttavat elintarvikeyrityksiin. Mistä ilmiöissä on kyse ja millaisia seurauksia niistä voi olla? Mitä tapahtuu globaaleilla elintarvikemarkkinoilla?

Entä miten ruokia ja juomia valmistava elintarviketeollisuus on selviytynyt taantuman varjossa? Millaisin odotuksin elintarvikeyritykset suuntaavat vuoteen 2024?

Kysymyksiin on tarjolla vastauksia Elintarviketeollisuusliiton mediatilaisuudessa, jossa julkistetaan tämän vuoden neljäs talouskatsaus. Siinä käydään läpi elintarviketeollisuuden näkymiä ja pureudutaan erityisesti ilmastomuutoksen vaikutuksiin koko ruoka-alalle.

Tule kuulolle, kysy ja haasta!

Aika: torstai 14.12.2023 klo 9.00–10.00 

Tilaisuuteen osallistutaan Teams-yhteydellä. 

Ohjelma:

  • Joulukuun talouskatsauksen esittely: Miten elintarvikeyritykset pärjäävät vuoden 2023 lopulla? Miltä näyttävät alan tulevat kuukaudet?Havaintoja, näkemyksiä ja keskustelua toimialan kehityksestä.
  • Sään ääri-ilmiöiden ja ilmastonmuutoksen vaikutukset globaaleihin elintarvikemarkkinoihin, case trooppinen sääilmiö El Niño.Ekonomisti Bate Ismail, Elintarviketeollisuusliitto

 

Ilmoittautumiset viestinnän asiantuntija Suvi Rinta-Kiikalle viimeistään keskiviikkona 13.12. klo 15:een mennessä sähköpostilla suvi.rinta-kiikka@etl.fi  

Tavataan linjoilla, lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja

Jukka Ihanus

Yhteiskuntasuhdejohtaja

Jaa tapahtuma