Elinvoimaa ruoka-alalta -keskustelutilaisuus

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Lahti (Hartwallin vierailukeskus, Kasaajankatu 13, 15520 Lahti)

Elintarviketeollisuusliiton lounastilaisuudessa keskustellaan ruoka-alan merkityksestä kuntien elinvoimalle ja tulevaisuudelle yhdessä kuntien ja hyvinvointialueiden päättäjien, paikallisten elintarvikeyritysten sekä alueellisten vaikuttajien kanssa.

Tilaisuus on osa ETL:n Elinvoimaa ruoka-alalta -kiertuetta, joka vierailee syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla.

Päijät-Hämeessä ja Hämeessä on monipuolista elintarviketuotantoa, joka työllistää tuhansia ihmisiä eri tehtävissä ruuantuotannon laajassa verkostossa. Ruoka-alan kestävän tulevaisuuden turvaaminen on tärkeää sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

Kuntien ja hyvinvointialueiden päättäjien ratkaisut vaikuttavat suoraan ruoka-alan yrityksiin. Päätöksillä esimerkiksi ruokahankinnoista, koulutuksesta, kaavoituksesta sekä vesi- ja jätehuollosta voidaan edistää alan kehitystä, luoda työpaikkoja sekä vahvistaa alueellista hyvinvointia ja kestävää kasvua.

Vaikutukset ulottuvat laajasti yhteiskuntaan ja kansantalouteen – aina työmahdollisuuksista ja kuluttajien valinnoista kaupan hyllyllä maamme iskunkestävyyteen ja ruuan huoltovarmuuteen.

OHJELMA

Klo 10.00 Tilaisuuden avaus
Toimitusjohtaja Kalle Järvinen, Oy Hartwall Ab

Katsaus ruoka-alan nykytilaan ja tulevaisuudennäkymiin
Toimitusjohtaja Mikko Käkelä, Elintarviketeollisuusliitto

Ennakoitava toimintaympäristö
Toimitusjohtaja Kalle Järvinen, Oy Hartwall Ab

Ruoka-alan merkitys tulevaisuudelle
Yhteiskuntasuhdejohtaja Heli Anttila, Fazer-konserni

Kysymyksiä ja keskustelua

Verkostoitumislounas panimon kellariravintolassa
Klo 12.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen viimeistään ma 22.9.2025 kutsun saaneille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kysy lisää

Jukka Ihanus

Yhteiskuntasuhdejohtaja

Jaa tapahtuma