Elintarviketeollisuusliiton EU-vaalitavoitteiden julkistus

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Livetilaisuus

Tilaisuudessa julkistetaan Elintarviketeollisuusliiton EU-vaalitavoitteet ja kuullaan, mitä suomalaiset EU:lta odottavat.

EU:ssa valmistaudutaan kesäkuun europarlamenttivaaleihin ja valmistellaan vaalikauden 2024–2029 tavoitteita ja linjauksia.

Elintarviketeollisuusliiton teettämä kansalaiskysely kertoo millaisia odotuksia suomalaisilla on EU:lle ja antaa vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Kuuluuko kansalaisten mielestä Suomen ääni EU:n päätöksenteossa? Mitkä tulisivat olla Suomen keskeisimmät pyrkimykset EU:ssa? Tunnistaako EU:n ilmasto- ja ympäristöpolitiikka Suomen erityisolosuhteet? Onko eurooppalaisen omavaraisuuden vahvistaminen talouden eri sektoreilla tärkeää?

Elintarviketeollisuus on Euroopan suurin teollinen toimiala ja huomattava osa eurooppalaista biotaloutta. EU-politiikka vaikuttaa merkittävästi myös suomalaisen ruoka-alan kilpailukykyyn ja menestymisen mahdollisuuksiin. Alan sääntelystä yli 90 prosenttia tulee EU:sta. Nyt on suomalaisen ruoka-alan vaikuttamisen paikka.

Ruoka-ala pystyy tarjoamaan ratkaisuja moniin aikamme isoihin kestävyys- ja vastuullisuushaasteisiin ja Suomi olemaan kokoaan suurempi ruoka-aitta, kunhan huolehdimme alan iskunkestävyydestä!

Kutsut sidosryhmille ja jäsenyrityksille on lähetetty sähköpostilla, jos et saanut kutsua kysy lisätietoa: jukka.ihanus@etl.fi

Ohjelma

Klo 8.30 Aamukahvi

Klo 9.00 Avaus, toimitusjohtaja Mikko Käkelä, ETL

Mitä suomalaiset odottavat EU:lta? Kansalaiskyselyn tulokset
Yhteiskuntasuhdejohtaja Jukka Ihanus, ETL

Kommenttipuheenvuoro suomalaisten odotuksista
Toimitusjohtaja, yhteiskuntatieteiden tohtori Karina Jutila, E2 Tutkimus

Kysymyksiä ja keskustelua

Elintarviketeollisuusliiton tavoitteet EU:n vaalikaudelle 2024–2029
Toimialapäällikkö Marika Säynevirta, ETL

Kysymyksiä ja keskustelua

Klo 10.00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoa

Jukka Ihanus

Yhteiskuntasuhdejohtaja

Jaa tapahtuma