19.01.2018

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu etsii jälleen valovoimaisinta uutuustuotetta

Elintarviketeollisuusliiton järjestämä kotimaisia uutuustuotteita palkitseva Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on käynnistynyt jälleen. Kilpailun finalistit ja voittajan valitsee tänä vuonna ruoka-alan vaikuttajista koostuva raati. Voittajalle on luvassa 10 000 euron rahapalkinto.

– Ruoka- ja juomayrityksissä kehitetään kaiken aikaa upeita uusia tuotteita, joissa näkyvät kuluttajien toiveet ja ajankohtaiset trendit. Toivottavasti palkinto siivittää uusia innovaatioita, osaamista ja tutkimusta, sanoo Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018 -raadin jäsenet ovat kansanedustaja Anne Kalmari, SOK:n valikoimajohtaja Antti Oksa, Lidlin viestintäpäällikkö Pilvi-Sisko Riikonen, MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, keittiömestari Hans Välimäki sekä Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja ja johtaja Heli Tammivuori.

Raadilla on tänä vuonna erityisen tärkeä tehtävä, sillä se valitsee finalistien lisäksi kilpailun voittajan. Finalistiyritykset pääsevät esittelemään ja markkinoimaan tuotteensa raadille erikseen.

Vuoden Suomalainen Elintarvike - kilpailua on käyty jo vuodesta 1988 lähtien, eli 30 vuoden ajan. Perinteikkäällä kilpailulla halutaan esitellä uusia ruoka- ja juomatuoteinnovaatioita ja kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen. Vuonna 2017 voiton vei Gold&Green Nyhtökaura nude.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018 -kilpailun finalistit julkistetaan maaliskuun aikana ja voittaja Elintarvikepäivän iltatilaisuudessa 15. toukokuuta. Yritykset voivat lähettää tuotteitaan raadin arvioitavaksi 18. helmikuuta saakka.

Kilpailuun voivat osallistua Suomessa kehitetyt ja valmistetut tuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin vuoden 2017 aikana.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pia Pohja, puh. 040 545 7285

#vuodenelintarvike

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.