Tiedote

Elintarviketeollisuuden Tukisäätiö palkitsi ammattiin valmistuneita

Julkaistu:

Elintarviketeollisuuden yrityksillä on tärkeä rooli ammatillisen osaamisen kehittämisessä, sillä ne tarjoavat opiskelijoille työssäoppimispaikkoja, kannustavat tutkintojen suorittamiseen ja tukevat jatkuvaa oppimista. Nyt ensimmäistä kertaa jaetut Elintarviketeollisuuden Tukisäätiön stipendit osoittavat, kuinka monipuolista osaamista alalta löytyy ja miten elintarvikeala houkuttelee motivoituneita tulevaisuuden ammattilaisia.

Elintarviketeollisuuden Tukisäätiö jakoi tänä keväänä ensimmäistä kertaa stipendejä ammattiin valmistuneille. Stipendin saajia saivat ehdottaa Elintarviketeollisuusliiton (ETL) jäsenyritykset sellaisille opiskelijoille, jotka olivat suorittaneet ammatillisessa oppilaitoksessa elintarvikealaan liittyvän ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon ja lisäksi osan opintoihinsa sisältyvästä työssäoppimisjaksosta ETL:n jäsenyrityksessä.

Ehdokkaan odotettiin myös osoittaneen innovatiivisuutta ja/tai ammatillisesta kehittymistä työssäoppimisen aikana.

500 euron suuruiset stipendit myönnettiin seitsemälle opiskelijalle:

  • Mikko Heikkilä, Prosessiteollisuuden ammattitutkinto, Koulutuskeskus Salpaus, Fazer Makeiset Oy
  • Tino Malin, Prosessiteollisuuden ammattitutkinto, Koulutuskeskus Salpaus, Fazer Finland Oy/ Fazer Xylitol
  • Joel Palosaari, Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto, Rastor instituutti, Oy Lantmännen Unibake Ab Finland
  • Aki Pelli, Prosessiteollisuuden ammattitutkinto, Koulutuskeskus Salpaus, Fazer Makeiset Oy
  • Jaakko Punkkinen, Prosessiteollisuuden ammattitutkinto, Koulutuskeskus Salpaus, Fazer Leipomot Oy
  • Timo Saukkola, Elintarvikealan perustutkinto/ meijeristi, Hämeen ammatti-instituutti, Valio Oy
  • Minna Sirviö, Prosessiteollisuuden ammattitutkinto, Koulutuskeskus Salpaus, Fazer Leipomot Oy

Stipendit ovat oivallinen osoitus siitä, miten monipuolisesti erilaisia tutkintoja suoritetaan elintarvikealan yrityksissä. Perustutkintojen jälkeen monet kehittävät osaamistaan ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla, ja yrityksissä kannustetaan myös jatkuvaan oppimiseen.

– Meille on erittäin tärkeää, että ammatilliset oppilaitokset toimivat aktiivisina kumppaneinamme henkilöstön osaamisen kehittämisen parissa. Fazerilla suoritettiin vuonna 2024 noin 70 ammatillista tutkintoa, lisäksi olemme kouluttaneet yli 600 työpaikkaohjaajaa ja vuosittain meillä on yli 200 koulutussopimusopiskelijaa eri ammatillisista oppilaitoksista, kertoo henkilöstön kehittämispäällikkö Anita Koski Fazerilta.

Ammatillisen koulutuksen suorittaneet ovat elintarvikealan yritysten kantava voima, sillä jopa yli 70 prosenttia yrityksissä työskentelevistä on ammattiosaajia.

Elintarviketeollisuuden Tukisäätiön tavoitteena on parantaa mielikuvaa toimialasta. Yksi hyvä keino siihen on nostaa esiin elintarvikeyrityksissä työskentelevien osaamista. On myös tärkeää tehdä näkyväksi ammattiin valmistuneiden uurastusta tutkintonsa eteen.

Yksi stipendin saajista, Oy Lantmännen Unibake Ab Finlandilla työskentelevä Joel Palosaari, suoritti oppisopimuksella tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinnon Rastor Instituutissa.

– Halusin kehittää itseäni esihenkilönä ja siihen erikoisammattitutkinto antoi minulle hyvät eväät. Olen ottanut uusia vastuita hoitaakseni, ja halunnut oppia esihenkilötyöhön kuuluvia tehtäviä laaja-alaisesti, esimerkiksi ottaen omistajuuden kesärekrytoinnin prosessista, Palosaari luettelee.

Seuraava Elintarviketeollisuuden Tukisäätiön stipendihaku ammattiin valmistuneille avataan loppuvuodesta 2025.

Lisätietoa

Maiju Korhonen

Johtava asiantuntija

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset