Ruoka-alan oma supertapahtuma, Elintarvikepäivä 2025 kokosi 550 ruoka-alan asiantuntijaa tuoreen tiedon, ajankohtaisten aiheiden ja kohtaamisten pariin. Kevätauringossa kylpevä Finlandia-talo tarjosi päivälle upeat puitteet.
Elintarvikepäivässä vauhtia ruoka-alan kasvuun haettiin kaikkiaan 33 asiantuntijan puheenvuorossa.
Päivän avausosio kokosi osallistujat yhteen ja viritti kohti kasvun kierrettä. Iltapäivän ohjelmassa tarjolla oli tuoretta tietoa ja oppeja ruokaviennistä, digitalisaatiosta ja datasta, maineen merkitysestä veto- ja pitovoimalle, sääntelystä, markkinoista sekä ruokapalveluista ja innovaatioista.
Tauot täytti iloinen puheensorina, kun kuulumisia vaihdettiin vanhojen tuttujen ja uusien tuttavuuksia kanssa. Aikaa jäi myös tutustua näytteilleasettajien palveluihin ja hankkeisiin.
Kohtaamisia aamukahvilla
Avausosuuden juonsivat Elintarviketeollisuusliiton johtaja Marleena Tanhuanpää ja toimitusjohtaja Mikko Käkelä.
Päivän avausosiossa Atrian toimitusjohtaja, Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtaja Kai Gyllström luotasi päivän puheessaan ruoka-alan kasvun lähteitä ja ehdotti konkreettisena toimena ravitsemuksen yhteiskuntasopimusta.
Kansainvälistä perspektiiviä ruoka- ja maataloussektorin kasvuun, skenaarioita kehityksestä ja trendejä valtameren takaa toi RaboResearchin Global Strategist Cyrille Filott.
Pauligin talousjohtaja Juha Väre jakoi oppinsa vahvan kansainvälisen kasvun avaintekijöistä.
Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara kertoi suomalaisen työelämän vahvuuksista sekä jatkuvan oppimisen ja osaamisen jakamisen merkityksestä kasvulle sekä kannusti yrityksiä avaamaan ovet kansainvälisyydelle ja kansainvälisille osaajille.
Iltapäiväkahvilla tarjoiltu mustikkakukko haastoi osallistujia omalla tavallaan.
Ajankohtaiset aiheet tarjottimella
Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset