Uratarinat

Ruoka-alalla on mahdollisuuksia moneen makuun. Ennen kuin valmis jugurtti, leikkele, pakasteherne, mehu tai makaronilaatikko on kaupan hyllyssä, tarvitaan monia työvaiheita ja ihmisten erilaista osaamista.

Elintarvikealalta löytyy paikka käytännönläheisille, tiedon soveltajille – ja kaikille siltä väliltä. Voit olla yhtä hyvin ruokahifistelijä kuin tuleva teknologiaosaaja ja rakentaa omanlaisesi uran. Lue, katso tai kuuntele, millaista elintarvikealalla on työskennellä, mitä työpäivät sisältävät ja mikä työssä on parasta!

Hyvä palkka ja työtunnit houkuttelivat ruoka-alalle

Aleksi työskentelee elintarviketyöntekijänä Apetitin pakastetehtaalla Säkylässä. Työhön kuuluu trukilla ajelua sekä raaka-aineiden nostamista koneeseen ja niiden sekoittamista. Aleksi on opiskellut sähköasentajaksi ja rekka-auton kuljettajaksi, mutta hyvät työtunnit ja palkka houkuttelivat töihin ruoka-alalle.

Katso video

Työ tehtaassa tarjoaa vaihtelevuutta ja oppimismahdollisuuksia

Suvi työskentelee prosessiasiantuntijana Arlan meijerissä Sipoossa. Suvin tehtäviin kuuluvat tuotteiden, kuten maitojen, viilien ja rahkojen valmistuksen ohjaaminen, ja tarvittaessa ongelmatilanteiden ratkominen. Tehdastyö mielletään monesti yksitoikkoiseksi, mutta Suvi vakuuttaa, että työ tarjoaa vaihtelevuutta ja oppimismahdollisuuksia, jos sellaisia haluaa.

Katso video