Vuoden Suomalainen Elintarvike

Vuoden Suomalainen Elintarvike - Herkullisten oivallusten kilpailu

Pienet ja suuret elintarvikeyritykset lanseeraavat vuosittain uusia ruokia ja juomia, jotka tuovat elämään iloa ja nautintoa, houkuttelevat kokeilemaan ja helpottavat arkea.

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on kunnianosoitus suomalaisten elintarvikeyrityksien tekemille oivalluksille. Kisan tavoitteena on esitellä kotimaisia uutuuksia ja kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen.

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin laajasti kuluttajien saataville edellisen vuoden aikana.

ETL arvioi seuraavan kilpailun toteutusta ja muotoa vuoden 2019 aikana.

Apetit Vegepops Porkkana-mango on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018

Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi 2018 kruunattiin raadin päätöksellä Apetit Vegepops Porkkana-mango. Onnea voittajalle! Raati kuvaili tuotetta näin:

”Vegepops on aivan uudenlainen kotimainen tuoteinnovaatio, jossa yhdistyvät kasvisjalostajan ja jäätelötehtaan yhteistyö ja osaaminen. Se sopii herkutteluun tai välipalaksi ja myös perheen pienimmille. Maistuva ja raikas vaihtoehto lisätä kasvisten syöntiä. Hienoa on lisäksi, että Vegepopsit on kehittänyt elintarviketieteiden opiskelija kesätyöprojektina.”

Voittaja julkistettiin Elintarvikepäivässä 15.5.2018. Lue tiedote täältä.

Finaalissa olivat voittajan lisäksi Fazer Leipomoiden Fazer Sirkkaleipä, Helsingin Myllyn Myllärin Omenatarhan Granola, Jokilaakson Juuston Ilo Hummus Härkäpapu, Kala-Lapin Lapin Lumous kylmäsavutartar, Snellmanin Lihanjalostuksen Superior Kinkku, Valio Luomu™ jogurttinen tuorepuuro 175g omena-kaneli-kaura laktoositon ja VersoBrandsin Berrypicker vadelma+puolukka täysjyvämuro. Lue tiedote finalistivalinnoista.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää