Tähtiteko

Tähtiteko palkitsee vuoden vaikuttavimman elintarviketeon

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1988. Kilpailu perustettiin, jotta "suomalaisen elintarviketeollisuuden maine kasvaisi ja tuoteuutuudet sekä innovaatiot saisivat ansaitsemaansa julkisuutta". Vuosina 2000–2004 kilpailu toimi nimillä Vuoden Tähtituote ja Tähtituote. Nyt Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailua on uudistettu ja se palaa nyt takaisin nimellä Tähtiteko.

Tutustu kilpailun historiaan ja aikaisempien vuosien voittajiin.

Kriteereinä innovatiivisuus ja positiivinen vaikutus

Aiemmista vuosista poiketen Tähtiteko laajentaa kilpailun sektoria palkitsemalla elintarvikealalla vaikuttaneen teon. Teko voi olla ruoka- tai juomatuotteeseen liittyvä uusi tuoteinnovaatio, pakkaus, tutkimus tai julkaisu, markkinointikampanja tai muu elintarvikealaan liittyvä teko. Ehdolle voi asettaa vaikka henkilön, joka on vaikuttanut positiivisesti elintarvikealalla.

Tähtiteon tavoitteena on lisätä suomalaisen elintarvikealan tunnettuutta sekä tuoda esiin alan moni-puolista osaamista ja edelläkävijyyttä.

Voittaja palkitaan 10 000 eurolla

Tähtiteko-kilpailun asiantuntijaraati muodostuu ruoka-alan vaikuttajista sekä kaupan alan ja Elintarviketeollisuusliiton edustajista. Tutustu Tähtiteko-raadin kokoonpanoon.

Ilmoittautumisaika kilpailuun alkaa 2.12.2019 ja ehdokkaita voi ilmoittaa mukaan 1.3.2020 asti. Tämän jälkeen asiantuntijaraati tutustuu kilpailuun ilmoitettuihin tekoihin ja valitsee vähintään viisi finalistia. Finalistit esittelevät omat ehdokkaansa raadille.

Kilpailun voittaja julkistetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Kilpailun voittaja palkitaan 10 000 eurolla.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää