Maistuvan päivän vierailukohteet 2024

Tutustu yritysvierailukohteisiin!

Arla Oy, Sipoo

Sipoon meijerillä valmistetaan maistuvia maitotuotteita jokaiseen suomalaiseen kotiin. Yritysvierailulla kerrotaan Arlasta yrityksenä, maistuvista työtehtävistä ja sitoumuksesta kestävään kehitykseen. Tarjolla on myös maukasta purtavaa.

Vierailupäivät: ma 20.5., ke 22.5.
Osoite: Kotkatie 34, 01150 Söderkulla

Atria Suomi Oy, Nurmo

Atria on vastuullinen kansainvälinen ruokatalo, jonka päätuotteena ja intohimona on hyvä ruoka. Atrialla tehdään Suomen tunnetuimpia ruokatuotteita pihveistä pinaattilettuihin, hyvällä fiiliksellä. Hyvän ruoan ketjussa tarvitaan paljon kokeneita eri alojen ammattilaisia. Suurena yrityksenä voimme tarjota paljon mahdollisuuksia tulevaisuudessa!

Vierailupäivät: to 16.5., pe 17.5., ma 20.5., pe 24.5.
Osoite: Atriantie 1, 60550 Nurmo

Fazer Experience Vierailukeskus, Vantaa

Yritysvierailulla kuullaan Fazerin yritysesittely sekä tehdään ammattioppaan kanssa näyttelykierros Fazer Experience Vierailukeskuksessa. Näyttelyssä nuoret pääsevät tutustumaan Fazerin käyttämiin raaka-aineisiin, historiaan ja laajaan tuotevalikoimaan. Vierailukokemus on inspiroiva, interaktiivinen ja opetuksellinen. Vierailun yhteydessä myös maistuva lounas.

Vierailupäivät: ti 14.5., ke 15.5., to 16.5., pe 17.5.
Osoite: Fazerintie 6, 01230 Vantaa

HKScan Finland, Vantaa ja Rauma

Vantaan valmisruokatehtaalla valmistetaan mm. erilaisia nakkeja ja makkaroita, metvurstia, maksapasteijaa ja muita leivänpäällisiä, valmisruokia ja jauhelihaa. Raumalla on siipikarjayksikkö, jossa valmistetaan  muun muassa Kariniemen kanatuotteet.

Vantaan vierailupäivä: to 16.5. aamupäivällä klo 10-12
Osoite: Väinö Tannerin tie 1, 01510 Vantaa

Rauman vierailupäivät: ti 14.5., ma 20.5.
Osoite: Lakarinkatu 27, 26510 Rauma

Juustoportin meijeri ja liikennemyymälä, Jalasjärvi

Juustoportilla työskentelee monen eri alan ammattilaisia, joiden työ on monipuolista ja innostavaa! Meijerin työssä pääsee kokemaan tuotteiden valmistuksen ja pakkauksen prosessit ja olemaan mukana uusienkin tuotteiden lanseerauksessa. Liikenneasemilla asiakaskohtaamiset ja vaihtelevat työtehtävät vauhdittavat työpäiviä. Juustoportin kaikissa yksiköissä työtä yhdistää hyvä tekemisen meininki ja kivat työkaverit!
Huom. osallistujamäärä meijerin tuotantoon on rajattu. Juustoporttia voi pyytää esittelemään toimintaansa oppilaitokseen.

Vierailupäivät molemmissa kohteissa valittavassa: ma 13.5.-pe 24.5
Osoite: Liikenneasema: Keisarintie 145, Jalasjärvi & meijeri: Meijeritie 2, Jalasjärvi

Lantmännen-yritykset Vaasan Oy ja Lantmännen Cerealia Oy, Helsinki

Meillä pääsee tutustumaan pääkonttorin tunnelmaan. Koekeittiössä  valmistamme herkullisia maistiaisia ja suunnittelemme päivän varalle kivaa ohjelmaa. Kerromme myös erilaisista uramahdollisuuksista yrityksissämme, joissa valmistetaan pakattua tuoreleipää sekä muita viljapohjaisia tuotteita, kuten myslejä, jauhoja ja näkkileipiä.

Vierailupäivä: ma 20.5.
Osoite: Salmisaarenaukio 1, 00180 Helsinki

Meira Oy, Helsinki

Meira on vilpittömän hyvä maustetalo ja kahvipaahtimo, jo vuodesta 1914. Alueen maamerkkinäkin tunnettu tehdas sijaitsee Helsingin kantakaupungissa, osana naapurustoa, jossa usein leijailee ihana tuoreen kahvin tuoksu. Tehtaalla paahdetaan noin neljännes suomalaisten juomasta kahvista; Kulta Katriinaa, Segafredoa ja Saludoa. Tehtaalla päätyvät pakkauksiinsa myös rakastetut Meiran ketsupit, sinapit, maustamis- ja leivontatuotteet, suolat sekä pähkinät. Meiran päämääränä on luoda asiakkaille, työntekijöille ja kumppaneille reilusti parempia hetkiä.
Huom. Allergiaherkkien on hyvä huomioida, että maustetehtaalla saattaa olla voimakkaasti tuoksuvia tuotteita (kuivamausteet ja pähkinät).

Vierailupäivät: ti 14.5., ti 21.5.
Osoite: Aleksis kiven katu 15, 00510 Helsinki

Oy Halva Ab, Vantaa

Vierailulla Halvan Tammiston toimistossa järjestetään laaja maistatustilaisuus ja nuoret pääsevät kertomaan, mitä uutuuksia haluaisivat markkinoille. Lisäksi esitellään yrityksen erilaisia työnkuvia.
Huom. Vierailulla tehdään tuotemaistatuksia, joten allergioista kannattaa ilmoittaa etukäteen.

Vierailupäivä: to 16.5.
Osoite: Tammiston kauppatie, 01510 Vantaa

Oy Lantmännen Unibake Finland, Hyvinkää

Hyvinkään leipomossa valmistetaan Myllyn Parhaan tutut torttu- ja piparitaikinat ja muut pakastetaikinat sekä suomalaisten rakastamia riisipiirakoita. Leipomossa tuoksuu joulu lähes ympäri vuoden!
Huom. Toukokuussa mahdollisuus vierailla leipomossa lähialueelta vastuullisesti pyöräillen!

Vierailupäivät: ke 15.5., pe 17.5. aamupäivällä klo 9-12.
Osoite: Varastokatu 11, 05800 Hyvinkää

Saarioinen Oy, Valkeakoski

Saarioisten Valkeakosken tehtaalla valmistetaan sekä leipomo- että lihatuotteita. Tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa monelle suomalaiselle tutut pizzat ja piirakat, lihavalmisteet, ja kypsät lihatuotteet. Tehtaalla työskentelee keskimäärin 250 henkilöä.

Vierailupäivät: ti 14.5., to 16.5., ti 21.5., to 23.5.
Osoite: Tikinmaankatu 21, 37601 Valkeakoski

Suomen Sokeri, Kirkkonummi

Suomen Sokeri on Suomen makein työpaikka! Yritys vastaa sokerin puhdistamo- ja pakkaustoiminnasta sekä tuotteiden markkinoinnista ja myynnistä Kirkkonummella. Sucros Group työllistää yli 200 sokerialan ammattilaista ja on Nordzucker Groupia, yhtä Euroopan suurimmista sokerikonserneista..

Vierailupäivät: to 23.5, pe 24.5.
Osoite: Sokeritehtaantie 20, 02460 Kantvik

Valio Oy, Lapinlahti, Seinäjoki ja Suonenjoki

Valio on suomalainen meijeri ja ruokatalo. Valion tehtävänä on luoda hyvinvointia ja makuelämyksiä vastuullisesti. Valio valmistaa maistuvia tuotteita maidosta ja useista muista raaka-aineista; siis makunautintoja, vaihtelua ja iloa ruokapöytään. Yrityksessä huolehditaan siitä, että eläimet voivat hyvin, suomalaiset ovat terveempiä ja suomalailla on lähellä tuotettua ruokaa myös tulevaisuudessa. Maistuvan Päivän yritysvierailulla kerrotaan tarkemmin mitä, tehtaalla tapahtuu ja millaista Valiolla on olla töissä.

Vierailupäivät
Lapinlahti: ma 13.5.
Seinäjoki: ke 22.5.
Suonenjoki: ma 20.5, ti 21.5., ke 22.5., to 23.5.