Liity jäseneksi

ETL:n jäseneksi liittyminen

Suomessa elintarvikkeita valmistavat niin pienet kuin suuretkin yritykset ovat tervetulleita ETL:n jäseneksi ja hyötymään ETL:n tarjoamista jäsenpalveluista. Liitolla on myös liitännäisjäseniä. Ne ovat yrityksiä, joilla ei ole tuotantoa Suomessa, mutta jotka haluavat olla liiton palvelujen ulottuvilla.

Vahvistettu jäsenhakemus käsitellään heti saapumista seuraavassa ETL:n hallituksen työvaliokunnan kokouksessa. Jäsenyys tulee voimaan hallituksen työvaliokunnan hyväksymisen jälkeen ja liiton hallitus vahvistaa jäsenyyden. Hallitus kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.

Jäsenmaksu

ETL:n jäsenmaksu on kaksiosainen sisältäen elinkeino- ja työnantajapoliitisen osan. Jäsenmaksu määräytyy yrityksen jalostusarvon ja palkkasumman mukaan. Elinkeinopoliittinen jäsenmaksu on 0,095 prosenttia jalostusarvosta, ja työmarkkinapoliittinen jäsenmaksu on 0,14 prosenttia palkkasummasta. ETL:n jäsenet liittyvät samalla myös EK:n jäseneksi.

Vähimmäisjäsenmaksu on 450 euroa vuodessa. Se muodostuu elikeinopoliittisesta osasta (200 euroa), työnpoliittisesta osasta (200 euroa) ja EK:n jäsenmaksusta (50 euroa).

Liitännäisjäsenten jäsenmaksu on 0,024 % yrityksen edellisvuoden Suomen liikevaihdosta. Vähimmäisjäsenmaksu liitännäisjäsenille on 200 euroa.

Säännöt

ETL:n jäsenyritykset sitoutuvat noudattamaan toiminnassaan seuraavia sääntöjä:

Lisätietoja

ETL:n jäsenyydestä ja jäsenmaksuista lisätietoja antaa ETL:n hallintopäällikkö Tiina Virtanen, puh. 050 368 6961, tiina.virtanen@etl.fi.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää