Tutkimussäätiö

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö edistää suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä palvelevaa tutkimusta ja koulutusta.

Pääosa säätiön rahoituksesta suunnataan jatko- ja täydennysopintojen apurahoihin. Perustutkintoon kuuluvia opintoja säätiö ei rahoita.

Säätiö voi myöntää apurahoja seuraaviin tarkoituksiin:

1. Apurahat jatko-opintoihin ja äskettäin väitelleiden täydennysopintoihin
Säätiön päärahoituskohde on jatko/täydennysopintojen tukeminen henkilökohtaisilla apurahoilla. Painopisteenä on nuorten lahjakkaiden perustutkinnon jo suorittaneiden henkilöiden jatko-opintojen (väitöskirjan laadinnan) tai äskettäin väitelleiden täydennysopintojen rahoitus.

2. Matka-apurahat
Matka-apurahojen tarkoituksena on tutkijoiden kansainvälisyyden ja verkostoitumisen lisääminen tukemalla henkilökohtaisilla matka-apurahoilla ulkomaisiin tutkimuslaitoksiin, korkeakouluihin tai kongresseihin (edellyttää esitystä omasta tutkimuksesta) suuntautuvia suomalaisten tutkijoiden matkoja ja ulkomaisten huippututkijoiden kutsumista Suomeen lyhyeksi ajaksi, esim. jonkin luentosarjan pitäjäksi.

3. Kongressien tukeminen
Tieteellisten Suomessa järjestettävien kongressien tukemisen tavoitteena on lisätä verkottumista niin tutkijoiden kesken kuin tiedonvaihtoa tutkijoiden ja elinkeinon välillä.

4. Erilliset tutkimusprojektit
Säätiö voi tukea tutkimuslaitoksissa ja korkeakouluissa työskentelevien tutkimusryhmien hankkeita, kun niiden aihe on tärkeä elintarviketeollisuuden monien toimialojen kannalta.

Harkinnan mukaan säätiö voi tukea myös muuta toimintaa, joka vahvistaa suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä edesauttavaa tutkimusta ja koulutusta.

Vuosittain myönnettävien apurahojen yhteissumma määräytyy säätiön tulorahoituksen perusteella.

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön apurahahaku 

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön hallitus päättää apurahoista kerran vuodessa. Vuoden 2023 apurahojen hakuaika on päättynyt 12.2.2023. 

Tarkempia tietoja antaa säätiön asiamies Marleena Tanhuanpää. Katso yhteystiedot täältä.

Elintarvikepäivä on säätiön jokakeväinen huipputapahtuma 

Elintarvikepäivän menestystarina alkoi vuonna 1970, jolloin tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran. Vuosien varrella Elintarvikepäivästä on kehittynyt suurin ja tärkein ammattilaisten koulutustapahtuma, joka kokoaa lähes tuhat elintarvikealan edustajaa kuulemaan uutta, tapaamaan tuttuja ja solmimaan uusia kontakteja.

Elintarvikepäivä järjestetään joka vuosi toukokuussa. Päivän runsaasta ohjelmatarjonnasta ja järjestelyistä vastaa Elintarviketeollisuusliitto tiiviissä yhteistyössä Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön kanssa.

Ohjelman ideointiin osallistuu monia sidosryhmiä, jotka osaltaan varmistavat, että päivän anti on kiinnostava ja ajankohtainen. Säätiö jakaa Elintarvikepäivän tuoton elintarvikealan tutkimukseen.

Elintarvikepäivä järjestetään seuraavan kerran 23.5.2023

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Elintarvikepäivä

Elintarviketeollisuusliiton ja Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön yhdessä järjestämä Elintarvikepäivä on vakiinnuttanut asemansa alan ammattilaisten keskuudessa vuoden merkittävimpänä koulutus- ja ajankohtaistapahtumana.

Seuraava Elintarvikepäivä järjestetään 23.5.2023. Lisätietoa tapahtumasta päivitetään ETL:n verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaviin. Pysythän kuulolla!

Lisätietoja myös johtaja Marleena Tanhuanpäältä, puh. 040 528 2207, marleena.tanhuanpaa(at)etl.fi