Tutkimussäätiö

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö edistää suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä palvelevaa tutkimusta ja koulutusta.

Pääosa säätiön rahoituksesta suunnataan jatko- ja täydennysopintojen apurahoihin. Painopisteenä ovat henkilökohtaiset apurahat, joita annetaan perustutkinnon suorittaneille väitöskirjan laadintaan tai jo väitelleille täydennysopintoihin.

Rahoituksessa asetetaan etusijalle ulkomailla suoritettavat opinnot ja jaksot. Perustutkintoon kuuluvia opintoja säätiö ei rahoita.

Säätiö voi myöntää apurahoja myös seuraaviin tarkoituksiin:

  • Ulkomaisten huippututkijoiden kutsumiseen lyhyeksi ajaksi Suomeen
  • Suomessa järjestettäviin tieteellisiin kongresseihin, jotka lisäävät tutkijoiden verkostoitumista sekä tiedonvaihtoa tutkijoiden ja elintarviketeollisuuden kesken
  • Tutkimuslaitoksissa ja korkeakouluissa tehtäviin hankkeisiin, jotka hyödyttävät laajasti elintarvikealaa

Harkinnan mukaan säätiö voi tukea myös muuta toimintaa, joka vahvistaa suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä edesauttavaa tutkimusta ja koulutusta. Vuosittain myönnettävien apurahojen yhteissumma määräytyy säätiön tulorahoituksen perusteella.

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön apurahahaku 

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön hallitus päättää apurahoista vähintään kerran vuodessa. Seuraava määräpäivä hakemusten jättämiselle on 7.2.2020.

Ohjeet apurahojen hakemiseen julkaistaan myöhemmin.

Hakiessaan apurahaa hakija hyväksyy sen, että apurahan saaneiden nimet, tutkimusaiheet ja apurahan määrät julkaistaan säätiön sivuilla. Katso apurahojen hakijan tietosuojaseloste tästä.

Tarkempia tietoja antaa säätiön asiamies Marleena Tanhuanpää. Katso yhteystiedot täältä.

Elintarvikepäivä on säätiön jokakeväinen tapahtuma 

Elintarvikepäivän menestystarina alkoi vuonna 1970, jolloin tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran. Vuosien varrella Elintarvikepäivästä on kehittynyt suurin ja tärkein ammattilaisten koulutustapahtuma, joka kokoaa lähes tuhat elintarvikealan edustajaa kuulemaan uutta, tapaamaan tuttuja ja solmimaan uusia kontakteja.

Elintarvikepäivä järjestetään joka vuosi toukokuussa. Päivän runsaasta ohjelmatarjonnasta ja järjestelyistä vastaa Elintarviketeollisuusliitto tiiviissä yhteistyössä Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön kanssa. Ohjelman ideointiin osallistuu monia sidosryhmiä, jotka osaltaan varmistavat, että päivän anti on kiinnostava ja ajankohtainen. Säätiö jakaa Elintarvikepäivän tuoton elintarvikealan tutkimukseen.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Elintarvikepäivä

Elintarviketeollisuusliiton ja Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön yhdessä järjestämä Elintarvikepäivä on vakiinnuttanut asemansa alan ammattilaisten keskuudessa vuoden merkittävimpänä koulutustapahtumana. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään 7.5.2019Lue lisää