Elintarviketeollisuuspooli

Elintarviketeollisuuspooli

ETL:n yhteydessä toimiva elintarviketeollisuuspooli on osa Huoltovarmuusorganisaation elintarvikehuoltosektoria. Sektoriin kuuluu elintarviketeollisuuspoolin lisäksi alkutuotantopooli, kauppa- ja jakelupooli sekä kotitalouksien omatoimisen varautumisen toimikunta. Poolien tavoitteena on taata ruuan saatavuus vakavista häiriötilanteista tai poikkeusoloista huolimatta.

Elintarviketeollisuuspoolin muodostavat huoltovarmuuden kannalta kriittisiksi luokitellut elintarviketeollisuuden yritykset. Poolissa järjestetään jatkuvuudenhallintaa tukevia harjoituksia sekä tiedotus- ja koulutustilaisuuksia. Elintarviketeollisuuspooli toimii Huoltovarmuuskeskuksen antamien suunnitteluperusteiden sekä elintarvikehuoltosektorin antamien tavoitteiden ja ohjeiden mukaan.

Lisätietoja elintarviketeollisuuspoolin toiminnasta antaa valmiuspäällikkö Jyri Valmu, katso yhteystiedot täältä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Elintarvikehuolto

Elintarviketeollisuuspooli on osa Huoltovarmuuskeskuksen elintarvikehuoltoa. Elintarvikehuollon tavoitteena on turvata väestölle ravintoa kaikissa olosuhteissa. Lue Suomen elintarvikehuollosta tarkemmin Huoltovarmuuskeskuksen sivuilta.