Ulkomaankaupan tilastot

Tilastoja elintarvikkeiden viennistä ja tuonnista

ETL:n ulkomaankaupan tilastopalvelusta voit hakea ajantasaista tietoa jalostettujen elintarvikkeiden, hedelmien ja marjojen sekä viljojen ja rehujen viennistä ja tuonnista. Hakuja voi tehdä tuoteryhmittäin, alatuoteryhmittäin, kauppa-alueittain ja maittain. Tilastoja voi hakea eri ajanjaksoilta ja vertailla jaksoja toisiinsa.

Palvelun tiedot tulevat Tullin Uljas-tietokannasta (tilastoviive 3 kk). Tilastossa on tietoja CN-luokista 02–05, 07–12, 15–23 sekä muutamia nimikkeitä luokista 29, 35 ja 38 (sokerikemian tuotteet ja tärkkelysjohdannaiset). Tarkka listaus tilaston CN-nimikkeistä löytyy TÄSTÄ.

Muut elintarvikkeet -tuoteryhmä sisältää mm. makaronit, kahvi- ja teevalmisteet, mausteet ja kastikkeet. Muut-palkki sisältää puolestaan kaikki muut tuoteryhmät, joita ei ole lueteltu top 10- tai top 20 -listauksessa. Tietoa ulkomaankauppatilastojen salassapitokäytännöstä löytyy Tullin sivuilta.

HUOM! Tullin tavaroiden ulkomaankauppatilastoissa Ison-Britannian tiedot on siirretty helmikuun 2020 julkaisuista lähtien maaryhmästä EU-maat EU:n ulkopuolisiin maihin. Vertailtavuuden ja aikasarjojen yhtenäisyyden vuoksi Tulli on siirtänyt tiedot myös takautuvasti aikasarjoihin.