Ympäristövastuu
Ilmasto ja energia
Elintarvikealan toimijoilla on jaettu vastuu osallistua ilmastomuutoksen hillintään. Vähähiilisen ruoantuotannon edistäminen on siksi osa elintarviketeollisuuden arkea.
Kiertotalous
Elintarviketeollisuudessa kiertotalous on hävikinhallintaa sekä sivuvirtojen hyödyntämistä. Yritykset edistävät kiertotaloutta monin keinoin omassa tuotannossaan ja elintarvikkeiden elinkaaren eri vaiheissa.
Vesi
Vedenkulutus ja jätevedet ovat yksi merkittävimmistä elintarviketeollisuuden aiheuttamista ympäristökuormituksen lähteistä. Työtä vedenkäytön tehokkuuden parantamiseksi sekä jätevesien määrän vähentämiseksi on tehty alalla pitkään.
Luonnon monimuotoisuus
Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on elintarviketeollisuudelle elinehto. Ala haluaa huolehtia siitä, että ympäristössä kasvavat raaka-aineet voidaan jatkossakin tuottaa kestävästi ja luontoa kunnioittaen.