Vastuullinen toimitusketju

Raision tuotteet valmistetaan vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista. Kestävät raaka-ainevalinnat ja toimitusketjun sitouttaminen yrityksen eettisiin periaatteisiin edistävät koko ruokaketjun vastuullista toimintaa. Raaka-ainehankinnan läpinäkyvyys ja raaka-aineiden vastuullinen tuotanto ja jäljitettävyys ovat meille tärkeitä. Suurin osa raaka-aineista hankitaan Pohjois- ja Keski-Euroopasta. Viljoista 95 prosenttia hankitaan Suomesta, pääosin suoraan viljelijöiltä. Kiinnitämme toiminnassamme huomiota myös palmuöljyn ja soijan alkuperään ja olemme sitoutuneet GMO-vapaiden raaka-aineiden käyttöön.

Altia on toteuttanut amfori BSCI -aloitteen vastuullisen hankinnan periaatteita jo vuodesta 2012. Vuonna 2017 Altia liittyi osaksi kansainvälistä amfori BSCI -aloitetta lisätäkseen osaamista ja mahdollisuuksia kehittää vastuullista hankintaa pitkällä aikavälillä mm. ihmisoikeuksien, ympäristövastuun sekä työturvallisuusperiaatteiden osa-alueilla. Altia on laatinut omat toimintaohjeet toimittajille ja alihankkijoille, jotka kuuluvat amfori BSCI Code of Conductin ohella Altian hankintasopimuksiin.

Vastuullisuus kulkee Apetitilla läpi koko arvoketjun pellolta pöytään. Muun muassa viljelykehitys, toiminnan ilmasto- ja ympäristövaikutukset, vastuullisesti tuotetut kasvipohjaiset tuotteet sekä ruokahävikin minimointi kuuluvat Apetitin yritysvastuun tunnistettuihin olennaisuuksiin.
Vastuullinen ruokaketju tarkoittaa Apetitilla kestäviä toimintatapoja yrityksen kaikissa toiminnoissa sekä ravitsevia ja turvallisia tuotteita, joiden raaka-aineet kasvatetaan ja hankitaan kestävästi.

Yhtenä ensimmäisistä suurista paahtimoista maailmassa Paulig käyttää vain kahvia, joka on vastuulliseksi varmennetuista lähteistä. Se tarkoittaa, että Paulig käyttää tuotteissaan vain Reilu Kauppa ja Luomu tai UTZ-vastuullisuussertifioitua kahvia sekä vastuulliseksi varmennetuista kumppanuushankkeista ostettua kahvia.

Takaisin ylös