Tietoa opettajille ja opinto-ohjaajille

Uravaihtoehtoja moneen makuun

Elintarviketeollisuudessa työskentelee ihmisiä useissa kymmenissä eri työtehtävissä ja ammateissa. Alalla tarvitaan monenlaista osaamista, ja uravaihtoehtoja on tarjolla moneen makuun.

Elintarviketeollisuus työllistää oppisopimuskoulutuksesta, toisen asteen oppilaitoksista, ammatti- ja tiedekorkeakouluista sekä yliopistoista valmistuneita. Alalle on monta reittiä erilaisiin tehtäviin. Osaajia tarvitaan niin tuotantoon kuin toimistotyöhönkin. Ammattinimikkeitä on runsaasti ja ne vaihtelevat teollisuudenaloittain.

Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä

Maistuva päivä on koululaisten vierailupäivä, jonka ETL järjestää yhdessä jäsenyritystensä kanssa vuosittain. Yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnatun päivän aikana ryhmät tutustuvat vierailukohteena olevaan yritykseen ja oppivat uutta elintarviketeollisuudesta sekä siitä, millaista osaamista alalla tarvitaan.

Ensi vuonna jo perinteeksi muodostunut tapahtuma laajenee kokonaiseksi viikoksi, jonka ajankohta on 21. – 25.1.2019. Tarkemmat tiedot tapahtumasta löydät Maistuva päivä -sivulta.

Nuoria tutustumassa Atrian logistiikkaan tammikuussa 2017.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää